Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 256 (5463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal

Revista „In Memoriam”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A ieşit recent de sub tipar publicaţia „In Memoriam” (Nr. 66, octombrie 2013), „revistă de opinie şi renaştere moral spirituală” (fondată la Suceava, în anul 1996), care are un colectiv de redacţie alcătuit din pr. Viorel Ioan Vârlan, poeta Carmen Veronica Steiciuc, dr. Ioan Ieţcu, pr. Theodor Damian şi prof. Adrian Popovici. Revista, care-l păstrează în caseta redacţională, ca redactor-şef, pe răposatul dr. Dragoş Corlăţeanu, îşi întregeşte colectivul de realizatori cu Elena Daniela Vârlan (secretar de redacţie) şi Gherhard Onesciuc (fotoreporter).

 

Numărul în cauză se deschide cu un text „La început de an şcolar”, care vizează „Rostul sfânt al educaţiei”, text care poartă semnătura Î.P.S. Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care subliniază că „cea mai scumpă comoară pentru om este munca” şi accentuează faptul că „educatorii, învăţătorii şi profesorii, împreună cu părinţii trupeşti şi cei duhovniceşti, au datoria sfântă de a îndruma pe copii, de a le împărtăşi cunoştinţele cele care ajută la formarea lor sufletească”.

Deschidere în frăţească însoţire cu cuvântul Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prezentat la Simpozionul omagial „Părintele Ene Branişte - 100 de ani de la naştere”, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, în luna octombrie.

Revista cuprinde în paginile sale un omagiu închinat părintelui Dumitru Stăniloaie, semnat de arhimandritul Timotei Aioanei, un medalion dedicat ministrului interbelic Mihail Manoilescu, portret „creionat” de Augustin Punoiu, un material de observaţie pe tema „De ce tot mai greu se mai înţeleg oamenii astăzi”, de bioeticianul dr. Virgiuliu Gheorghe şi o relatare a vizitei făcute „<Acasă> la Vasile Voiculescu”, de dr. Ioan Ieţcu.

Dr. Mihai Ardeleanu informează cititorul cu privire la „Chinidina şi introducerea medicamentelor antiaritmice”, iar jurnalista Magda Axon semnalează evenimentul lansării volumului „Crezul Istoriei. In honorem prof. univ. dr. Mihai Iacobescu la 75 de ani”.

O pagină semnată de pr. Vasile Irimia este închinată memoriei pr. ic. stavr. Vasile Nuţu, plecat la Domnul în ziua de 4 octombrie a.c., iar pr. paroh Constantin Ciupu scrie despre Biserica monument „Sfântul Simion” din Suceava la momentul împlinirii a 500 de ani de la prima ctitorire.

Publicaţia poate fi vizualizată şi pe noua pagină web, www.ziarulinmemoriam.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revista „In Memoriam”.
 Vizualizări articol: 2266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Revista „In Memoriam”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei