Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 136 (5343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal

Revista „Scriptum”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Revista „Scriptum” (nr. 1 - 2/2013), publicaţia trimestrială a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, fondată de prof. Emil Satco, face o reverenţă artistei plastice Elena Greculesi adresându-i, pe prima pagină (coperta I fiind ilustrată cu trei lucrări din seria donată de artistă bibliotecii publice sucevene), „un sincer La mulţi ani!” cu prilejul aniversării zilei de naştere.

Revista reproduce în continuare discursul prof. Adrian Bocancea, rostit cu prilejul vernisajului expoziţiei permanente de la Biblioteca Bucovinei, din data de 12 iunie 2008, text intitulat „Maestra” (închinat maestrei Elena Greculesi, cea care ne-a „pus aripi ca să zburăm frumos şi alb, pe culmile minunate ale artei”), ilustrat cu câteva imagini de la eveniment.

La secţiunea „Biblioteca se prezintă”, directorul instituţiei de carte, dr. Gheorghe Gabriel Cărăbuş, face bilanţul activităţii din anul 2012, Elena Pintilei publică o pagină de „Jurnal de bibliotecar” de la cursul de perfecţionare (modulul II) de la Buşteni, Nicoleta Hoştinaru „scanează” reperele Seminarului Naţional de Evaluare din cadrul Proiectului „Cetăţeanul în primul rând”, iar bibliotecara Silvia Morari (de la Calafindeşti) aduce în atenţie datele unui alt proiect, „Memorie, Tradiţie, Patrimoniu - O resursă pentru viitor”, care s-a derulat în perioada 22 mai - 22 octombrie 2012.

La secţiunea „Pro Memoria”, Radu Petrescu scrie despre „Excursiile studenţeşti în Bucovina imperială...”, iar la secţiunea „Proză” prof. Emil Simion publică povestirea „Ochiuţ”.

„Sintezele” sunt dedicate lui Traian Brăileanu prin textul semnat de Alexandru Ovidiu Vintilă, iar medalionul „Poesis” îi aparţine Taţianei Vlad - Guga.

La secţiunea „Oameni cari au fost”, Ion Filipciuc mărturiseşte, la ceas de despărţire de Vasile Sfarghiu (care a închis ochii la data de 30 aprilie a.c.), că i-a „rămas dator cu o fântână”, iar Vasile I. Schipor face portretul Elisabetei Niţescu-Bobu (1914-1995), „o învăţătoare cu dragoste de apostolat”. Tot la rememorări, revista reproduce un text de Vasile Sfarghiu („Patru moldooani, luminători ai copiilor neamurilor trăitoare în Bucovina”) şi un interviu acordat de Emil Satco reporterului postului Radio România Actualităţi Mircea Motrici.

„Notele de lector” din acest număr dublu sunt semnate de Elena-Brânduşa Steiciuc („<Pojar> sau pasiunea rememorării”), Constantin Blănaru („Un nou studiu despre Eminescu”), Isabel Vintilă („Despărţirea de Eminescu”), Alexandru Ovidiu Vintilă („<Ion Irimescu în împărăţia eterului>, o carte vorbită” şi „Emanoil Rei, <Tablouri memorabile>”) şi Alis Niculică („Autori bucovineni şi cărţile lor”).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revista „Scriptum”.
 Vizualizări articol: 1199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Revista „Scriptum”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei