Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2012 - Anul XVII, nr. 243 (5148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Emisiune filatelică

„Biserica Mănăstirii Curtea de Argeş - 500 de ani”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a marca împlinirea a cinci veacuri de existenţă şi de legendă a unui lăcaş de cult încărcat de istorie şi de tradiţie, Romfilatelia a pus în circulaţie, începând cu data de 12 octombrie, emisiunea de mărci poştale intitulată „Biserica Mănăstirii Curtea de Argeş - 500 de ani”.

 

„Una din minunile lumii”

Biserica Mănăstirii Curtea de Argeșa fost construită, între anii 1512-1517, de către domnitorul Neagoe Basarab, pe temeliile Catedralei Mitropolitane zidite de Vlad al II-lea Dracul, fiind considerată încă din 1654 „una din minunile lumii” (Paul de Alep). Cu o arhitectură impresionantă, ce aparține stilului bizantin, cu influențe de artă arabă, persană și armeană, biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost sfințită în luna august a anului 1517. Considerată Necropolă Regală a României, Biserica Mănăstirii Curtea de Argeș adăpostește în pronaos mormintele familiei voievodului Neagoe Basarab, pe cel al voievodului Radu de la Afumați, rămășițele pământești ale regilor Carol I și Ferdinand și ale reginelor Elisabeta și Maria. În paraclisul mănăstirii credincioșii se închină la moaștele Sfintei Filofteia și la Evanghelia pictată și scrisă cu litere de aur de regina Elisabeta.

Produse filatelice speciale: un album filatelic şi o cromolitografie

Emisiunea de mărci poştale intitulată „Biserica Mănăstirii Curtea de Argeş - 500 de ani” este alcătuită din valorile nominale de 4,50 lei și 14,50 lei. Emisiunea aniversară cuprinde şi două produse filatelice speciale: un albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 500 de exemplare, echipat cu blocul special de două timbre al emisiunii și plicul „prima zi”, și o cromolitografie, realizată într-un tiraj de 250 de exemplare, un produs exclusiv, numerotat cu negru de la 001 la 250 și obliterat cu ștampila „prima zi”, având imprimată sigla Romfilatelia în „timbru sec”. Emisiunea de mărci poștale dedicată Bisericii Mănăstirii Curtea de Argeş poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Biserica Mănăstirii Curtea de Argeş - 500 de ani”.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Biserica Mănăstirii Curtea de Argeş - 500 de ani”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei