Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 sep 2012 - Anul XVII, nr. 210 (5115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Artă plastică

Jurnalul galeriilor sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La început de septembrie, galeriile de artă sucevene, cu program permanent de expunere, etalează câteva expoziţii care circumscriu diversitatea genurilor artelor vizuale.

 

Humanum Lux” şi „Geneză”

Galeria de Artă „Ion Irimescu” a Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Suceava continuă să prezinte expoziţia cu genericul „Humanum Lux”, care reuneşte lucrări realizate în tehnicile picturii, graficii, tapiseriei şi metaloplastiei de artiştii plastici Iulia Andrieş, Iulian Asimionesei, Gabrel Baban, Oana Chinchişan, Anton Costîn, Georgeta Gheorghiu, Eugenia Goraş, Viorel Grigoraş, Marcela Larionescu, Niculai Moroşan, Viorica Moruz, Oana Moruz - Chilariu, Mihai Pînzaru PIM, Angela Pitariu - Bolnavu, Lucia Puşcaşu, Anghel Vasile Siminiuc, Constantin Ungureanu BOX.

Spaţiul dedicat expoziţiilor temporare, care se extinde din capul scărilor din foaierul Muzeului de Istorie şi continuă pe palierul de la etaj, etalează lucrările de pictură şi sculptură din expoziţia personală a tânărului artist Ioan - Nicu Crâşmari.

Intitulată “Geneză”, expoziţia cuprinde pictură pe pânză (compoziţii abstracte, configurări cromatice vibrante), sculptură (lucrări realizate în lemn cu volumetrii sinuoase, sau în structuri poroase - BCA), panouri hibride cu reliefuri cromatizate din gips, în care artistul combină, într-o formulă îndrăzneaţă, tehnici sculpturale şi picturale.

 

„Artă şi Prietenie” şi „Între real şi fantastic”

Galeria „Taras Şevcenko” de la sediul Uniunii Ucrainenilor din România - Ţinutul Bucovina (parterul Federalcoop Suceava) prezintă expoziţia de pictură cu genericul „Artă şi Prietenie”, care reuneşte 47 de lucrări semnate de cinci artişti suceveni, reprezentanţi a patru etnii din perimetrul bucovinean: Iosif Csukat, Iulian Dziubinski, Gheorghe Ropciuc, Valentin Tipa şi Ioan Bodnar. O desfăşurare vizuală armonioasă, un spectacol cromatic care mixează peisajul rural şi urban, portretul, natura statică şi alegoria compoziţională, lucrări care se disting atât prin maniera proprie de expresie plastică a fiecărui autor, cât şi prin paleta coloristică.

În fine, cei care vor merge la Iulius Mall vor putea viziona, la etaj, expoziţia de desen şi pictură a lui Mircea Varzari. Sunt expuse pe şevalete 20 de lucrări (portret în grafit, peisaj în ulei, viziuni onirice în siaj albastru) prezentate sub genericul „Între real şi fantastic”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jurnalul galeriilor sucevene.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Jurnalul galeriilor sucevene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei