Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 ian 2012 - Anul XVII, nr. 7 (4912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru tinere talente

Concursul Naţional “Carmen Sylva”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii talentaţi la desen, pictură, design şi fotografie, care vor să participe la Concursul Naţional „Carmen Sylva” organizat de Muzeul Naţional Peleş, mai au timp să trimită lucrările, pe adresa concurs@peles.ro, până pe data de 31 ianuarie.

 

Competiţia se desfăşoară pe categoriile de vârstă 7-14 şi 15-29 de ani

Competiţia, care este deschisă tinerilor artişti amatori (care nu au studii de specialitate în domeniul pentru care concurează), cu vârste cuprinse între 7 şi 29 de ani, se desfăşoară pe două categorii de vârstă: 7-14 şi 15-29 de ani.

Tema este la libera alegere a concurenţilor, iar lucrările trimise vor fi însoţite

de datele de identificare ale autorului (nume, prenume, vârstă, domiciliu); studii; titlul lucrării; disciplina la care participă - desen, pictură, design, fotografie (pentru fotografie se vor menţiona detalii legate de locaţie, model, tehnica folosită).

Până pe data de 31 ianuarie, concurenţii vor trimite prin sistem electronic câte cinci lucrări personale, scanate sau fotocopiate (pe adresa concurs@peles.ro), cu menţiunea disciplinei la care se înscriu.

 

Trei câştigători pentru fiecare disciplină şi categorie de vârstă

În perioada 1-28 februarie va avea loc preselecţia şi jurizarea lucrărilor, iar în intervalul 1-31 martie se va organiza expoziţia temporară pentru câştigători.

Juriulva fi format din membrii Colectivului ştiinţific al Muzeului Naţional Peleş şi specialişti în disciplinele de concurs.

Se vor desemna câte trei câştigători pentru fiecare disciplină de concurs şi pentru fiecare categorie de vârstă, în total 24 de copii şi tineri talentaţi care vor fi prezentaţi pe site-ul www.peles.ro, începând cu data de 1 martie 2012.

Premiile vor consta în promovarea câştigătorilor prin amenajarea la Castelul Peleş a unei expoziţii temporare cu lucrările desemnate de juriu.

 

Concurenţii trebuie să nu fi urmat studii de specialitatepentru disciplina la care se înscriu 

Participarea la concurs este gratuită. Concurenţii trebuie să nu fi urmat studii de specialitate (liceu de artă, şcoală populară de artă, facultate cu profil artistic) pentru disciplina la care se înscriu. Un participant se poate înscrie la mai multe discipline.

Lucrările nu trebuie să fie editate pe calculator (excepţie la fotografie şi design, unde se acceptă modificări prin programe de editare - Photoshop).

Fotografiile pentru înscriere trebuie să fie în format JPG, în cazul selectării de către juriu urmând să fie trimise în format RAW sau PNG la rezoluţia originală.

 

Câştigătorii vor trimite lucrările în original până pe 20 martie

Numele concurenţilor care vor intra în finalacompetiţiei vor fi anunţate pe site-ul www.peles.ro, la data de 11 februarie 2012.

Lucrările selectate pentru jurizarea din finala concursului vor fi trimise în original la sediul muzeului. Anunţarea câştigătorilor concursului se va face pe site-ul muzeului.

Cei 24 de câştigători vor trimite lucrările în original până pe data de 20 martie a.c., pe adresa Castelului Peleş (str. Peleşului, nr. 2, 106.100, Sinaia, jud. Prahova), în vederea amenajării expoziţiei.

 

Castelul Peleş, loc de interferenţă a artelor 

Obiectivul general al acestui proiect este acela de a continua tradiţia promovării tinerelor talente artistice, tradiţie începută de Regina Elisabeta (al cărei pseudonim literar era Carmen Sylva), prin organizarea seratelor muzicale la Castelul Peleş, serate la care erau invitaţi să participe artişti aflaţi la început de carieră. Această activitate de mecenat a fost continuată de Principesa Maria, care a strâns în jurul ei artiştii plastici ai vremii, patronând Societatea „Tinerimea Artistică”.

Obiectivul specific al proiectului constă în prezentarea Castelului Peleş drept loc de interferenţă a artelor, unde, alături de tineri interpreţi de muzică clasică, vor avea astfel ocazia să expună câştigătorii acestui concurs de desen, pictură, design şi fotografie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Naţional “Carmen Sylva”.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Concursul Naţional “Carmen Sylva”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei