Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 aug 2011 - Anul XVI, nr. 202 (4800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie de icoane-goblen

“Cămăşi ocrotitoare care îmbracă sufletul cu dumnezeire”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria de artă “Taras Şecvenko” de la sediul Uniunii Ucrainenilor din România (UUR) - Filiala Suceava s-a deschis miercuri, 24 august, când ucrainenii de pretutindeni au sărbătorit Ziua Independenţei Ucrainei, expoziţia de icoane - goblen a Nadyei Boiechko, soţia Ex. Sale Consulul General al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boiechko.

 

18 icoane din cele peste 60 de goblenuri păstrate în colecţia familiei

Expoziţia, dedicată celei de-a XX-a aniversări a Independenţei Ucrainei, cu genericul “Pentru tine, Ucraina!”, etalează un număr de 18 icoane-goblen din totalul celor peste 60 de goblenuri realizate de Nadya Boiechko şi păstrate în colecţia familiei.

La vernisajul care a precedat recepţia organizată de Consulatul General al Ucrainei la Suceava cu prilejul acestei sărbători au participat ca invitaţi, alături de membrii reprezentanţei consulare şi de cei ai organizaţiei etnicilor ucraineni suceveni, oficialităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai unor instituţii publice, delegaţi sosiţi de la Cernăuţi.

 

“Foarte multă sensibilitate, dăruire şi talent”

Un vernisaj la care rolul de moderator i-a revenit în calitate de gazdă prim-vicepreşedintelui UUR, preşedintele Filialei Suceava prof. Ioan Bodnar, care a subliniat caracterul excepţional al acestei expoziţii prezentate în galeria care poartă numele poetului naţional al Ucrainei, Taras Şevcenko.

O expoziţie pentru care subprefectul Angela Zarojanu a felicitat-o pe Nadya Boiechko, care a realizat aceste icoane-goblen “cu foarte multă sensibilitate, dăruire şi talent”, expoziţie pe care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie (care a transmis celor prezenţi salutul preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur), a apreciat-o ca fiind “deosebită” şi “binevenită pentru a marca Ziua Independenţei Ucrainei”.

 

Prin calitatea goblenurilor sale, Nadya Beiechko “a depăşit excelenţa”

Şeful Direcţiei pentru Cultură Suceava, Aurel Buzincu, s-a declarat copleşit de această expoziţie, spunând că, dacă formula de adresare pentru rangul diplomatic de consul general este excelenţă, prin calitatea goblenurilor sale, Nadya Beiechko “a depăşit excelenţa”.

“Este minunat - a spus el - că un diplomat poate să-şi sărbătorească ţara prin ceea ce ni se înfăţişează aici”. “Suntem - a subliniat Aurel Buzincu referindu-se la galeria Taras Şevecnko înnobilată de icoanele-goblen ale Nadyei Boiechko - într-unul din locurile cele mai frumoase ale Sucevei”.

 

O expoziţie “covârşitoare, fabuloasă”

O expoziţie “covârşitoare, fabuloasă”, care relevă “delicateţe, forţă creativă, sacrosanct”, aşa cum a remarcat prof. Roman Istrati.

Pentru realizarea unei singure lucrări au fost necesare circa 22.000 de împunsături de ac. Împunsături care marchează pânza cu “semnul crucii într-o multiplicare sufletească deosebită”.

Roman Istrati, care a subliniat faptul că în acelaşi fel se fac cusăturile populare, motivele decorative de pe straiele ţărăneşti, a spus că icoanele-goblen ale Nadyei Boiechko sunt veritabile “cămăşi ocrotitoare care îmbracă sufletul cu dumnezeire”.

 

Rugă către Bunul Dumnezeu şi Maica Domnului

Dacă Ex. Sa Consulul General al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boiechko, a salutat participanţii la eveniment spunând că “ucrainenii de pretutindeni sărbătoresc această zi minunată care ne-a adus independenţa ca stat european”, rugând “bunul Dumnezeu să susţină Ucraina ca stat independent şi poporul ucrainean”, Nadya Boiechko, marcată de emoţie, a adresat rugă Maicii Domnului să-i ocrotească pe toţi cei de faţă.

“Maica Domnului să vă blagoslovească, să vă acopere cu veşmântul ei, să aveţi noroc, sănătate, multe realizări în viaţă şi să vă iubiţi aproapele!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Cămăşi ocrotitoare care îmbracă sufletul cu dumnezeire”.
 Vizualizări articol: 947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
“Cămăşi ocrotitoare care îmbracă sufletul cu dumnezeire”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei