Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Zile petrecute în Bucovina

„O mângâiere pe suflet”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Artistul plasticMihai Şerbănescu, profesor la Universitatea “Valahia” şi la Şcoala de Arte “Octav Enigărescu” din Târgovişte, care a participat şi la ediţia din acest an a Taberei de artă plastică „Lumina Nordului”, a apreciat cele câteva zile petrecute în Bucovina ca „o mângâiere pe suflet”.

 

„Lumina Nordului”

Tabăra, organizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Centrul Cultural Bucovina şi Şcoala de Arte „Ion Irimescu” (în intervalul 26 mai - 5 iunie), circumscrisă Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu”, a reunit un număr de 15 participanţi, elevi, absolvenţi şi profesori de la şcolile de artă din ţară, selectaţi din cele cinci ediţii anterioare.

Directorul taberei, criticul de artă ieşean Valentin Ciucă, a vernisat expoziţia cu lucrările participanţilor la manifestările organizate sâmbătă, la Muzeul „Ciprian Porumbescu” din Stupca, în prezenţa preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Lucrările realizate de participanţii la ediţia din acest an (artişti din Bacău, Botoşani, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Focşani, Piatra Neamţ, Târgovişte, Suceava şi din Republica Moldova), ediţie care a avut tema „Univers porumbescian”, au fost expuse pe şevalete în saloanele muzeului.

 

Scândurile îmbătrânite ale unor garduri părăginite capătă profilul unor viori

Mihai Şerbănescu a fost unul dintre profesorii coordonatori, alături de artiştii plastici suceveni Dumitru Rusu şi Viorica Moruz.

În câteva dintre lucrările sale, scândurile îmbătrânite ale unor garduri părăginite capătă profilul unor viori.

De fapt, aşa cum a spus criticul de artă Valentin Ciucă la vernisaj, făcând referire şi la lucrările executate în tabăra de sculptură de studenţii de la Academia de Arte „George Enescu” din Iaşi (lucrări cioplite în lemn de stejar, care s-au înfrăţit cu bronzul statuii lui Ciprian Porumbescu, realizată de sculptorul Dimitrie Căileanu), la Stupca „lemnul se află în intimitatea lui şi rezonează ca un diapazon în acest spaţiu generos”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „O mângâiere pe suflet”.
 Vizualizări articol: 1251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„O mângâiere pe suflet”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei