Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Supravieţuitorii

Adunarea Generală a AFDPR - Filiala Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În sala Aeroclubului Suceava s-a desfăşurat ieri Adunarea Generală a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR) - Filiala Suceava.

 

365 de membri cotizanţi

Ordinea de zi a cuprins prezentarea Raportului privind activitatea comitetului de conducere al filialei în perioada 2007-2011, Raportul Comisiei de cenzori, alegerea noului Comitet de conducere, precum şi discuţi şi diverse propuneri ale membrilor.

În raportul prezentat de preşedintele Alexandru Jauca, raport în care s-a făcut referire la situaţia politică, economică şi socială din România, au fost prezentate activităţile desfăşurate de membrii AFDPR - Filiala Suceava (de la şedinţele trimestriale ale comitetului de conducere, la participarea la congresele AFDPR şi de la acţiunea de înregistrare audio-video a mărturiilor membrilor filialei, la demersurile întreprinse pentru obţinerea unor reparaţii morale şi materiale) şi s-a pus accentul pe o serie de probleme cu care se confruntă (ca greutăţile şi abuzurile în eliberarea biletelor de tratament şi micşorarea continuă a numărului de membri).

Alexandru Jauca a prezentat situaţia Filialei Suceava, care are un număr de 365 de membri cotizanţi, din care 78 foşti deţinuţi politici, 116 dislocaţi şi deportaţi, 120 de văduve şi 51 alte categorii.

 

Alexandru Jauca a fost reales în funcţia de preşedinte

Arătând spre bannerul pe care erau înscrie cuvintele „Avem nevoie de memorie şi luciditate pentru a evita greşelile trecutului”, Alexandru Jauca a spus că „desprinderea de trecutul comunist nu se poate face prin uitare” şi şi-a exprimat speranţa că „AFDPR va supravieţui odată cu ultimul său membru conştient”.

Între participanţi s-au aflat decanul de vârstă al foştilor deţinuţi politici bucovineni, scriitorul George Ungureanu (99 de ani, care, cu o zi în urmă, şi-a lansat la Câmpulung Moldovenesc cartea „Răsare soarele pe grind”, un roman scris în anul 1954, care a văzut acum lumina tiparului abia acum, după 57 de ani), şi graficianul Radu Bercea (autor şi el al unei cărţi care a apărut în aceste zile, „Ţara lui tercea-bercea”).

Alexandru Jauca a fost reales în funcţia de preşedinte al AFDPR - Filiala Suceava, membrii noului Comitet de conducere fiind Vasile Pânzariu, Ana Văcăreanu, Dumitru Niculăiasa, Simion Magas, Petru Harasimiuc, Viorel Buţincu şi Aurel Nichiforeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adunarea Generală a AFDPR - Filiala Suceava.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Adunarea Generală a AFDPR - Filiala Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei