Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 ian 2011 - Anul XVI, nr. 10 (4608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

O provocare editorială

„Europenizarea României. Aspecte privind sistemul politic naţional”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Sala de Arte „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” s-a lansat zilele trecute volumul „Europenizarea României. Aspecte privind sistemul politic naţional”, lucrare care poartă semnătura de autor a prof. dr. Gheorghe-Gabriel Cărăbuş, directorul bibliotecii publice sucevene.

 

Un manager cultural care-şi consolidează statutul de intelectual cu „materiale” de calitate

Absolvent al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, cu un masterat axat pe Drept european, Ştiinţe politice şi Economia integrării europene la Universitatea din Basel (Elveţia) şi cu titlul ştiinţific de doctor în istorie obţinut la universitatea suceveană, Gheorghe-Gabriel Cărăbuş este unul dintre tinerii manageri culturali care-şi care-şi consolidează statutul de intelectual cu „materiale” de calitate.

După publicarea, în anul 2009, a tezei de doctorat, cu titlul „Separatismul în

Moldova: ideologie şi acţiune (1856-1866)”, şi recent, cu numai o lună în urmă, în decembrie 2010, a lucrării „Bucovina literară - Bibliografie 1990-2010” (elaborată împreună cu două colege de la biblioteca suceveană, dr. Alis Niculică şi Adriana Gafiţa), Gheorghe-Gabriel Cărăbuş ne oferă această surpriză, apreciată deopotrivă de cei care s-au pronunţat asupra ei la lansare ca fiind o provocare atât ca obiect editorial, cât şi ca tematică abordată.

 

O carte care prezintă „conceptul de europenizare într-un plurisemantism aproape infinit”

O carte care-i „demonstrează încă o dată talentul de scriitor” (aşa cum a remarcat prof. univ. dr. Ştefan Purici, decanul Facultăţii de Istorie şi Geografie din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava), o lucrare prin care „reuşeşte să ne provoace cu probleme de larg interes, care sunt încă în desfăşurare” (prof. univ. dr. Mihai Lazăr), o carte care prezintă „conceptul de europenizare într-un plurisemantism aproape infinit” (deputatul, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu).

Aşa cum a spus editorul Aurel Ştefanachi, directorul Editurii TipoMoldova Iaşi, cartea apare în contextul comemorării (la 70 de ani de la deces) lui Nicolae Titulescu, diplomatul şi omul politic care a reprezentat, în perioada interbelică, România la Liga Naţiunilor, figură marcantă a diplomaţiei europene (supranumit „ministrul Europei”), o subliniere a faptului că România a avut şi are anvergură europeană întrucât noi, românii, cum a accentuat prof. univ. dr. Mihai Lazăr, „suntem europeni de la început, iar cultura română este o cultură europeană”.

*

O carte care, aşa cum a remarcat dr. Alis Niculică, „stabileşte o serie de noţiuni fundamentale pentru integrarea europeană, precum şi paşii care trebuie făcuţi în procesul complex de europenizare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Europenizarea României. Aspecte privind sistemul politic naţional”.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Europenizarea României. Aspecte privind sistemul politic naţional”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei