Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Expoziţia de design “Bumerang”, la City Gallery

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La City Gallery, în incinta Shopping City Suceava, s-a deschis, cu câteva zile în urmă, Expoziţia de design “Bumerang”.

Organizată de Uniunea Artiştilor Plastici Profesionişti - Filiala Suceava şi Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, în galeria din marele complex comercial sucevean, expoziţia etalează lucrări (planşe-proiect, aplicaţii, machete) de design (grafic, obiect, ambiental) realizate de trei tineri masteranzi, absolvenţi ai secţiilor de profil ale Facultăţilor de Artă de la universităţile din Cluj şi Iaşi.

 

Reîntoarcerea şi revenirea pe simeze sucevene a trei foşti elevi ai Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu”

Genericul expoziţional “Bumerang” vizează reîntoarcerea şi revenirea pe simeze sucevene a trei foşti elevi ai Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu”, care şi-au deschis aripile sub îndrumarea prof. Niculai Moroşan, organizatorul, în vara anului 2007, a primei expoziţii de design a liceenilor suceveni, între care s-au aflat şi cei trei masteranzi de astăzi, Cristina Andriuc, Natalia Andronic şi Daniel Strugariu.

Expoziţia din 2007 (o expoziţie-eveniment, întrucât era singulară în istoria celor 17 ani de existenţă a colegiului sucevean), găzduită atunci în sala multimedia a Muzeului de Ştiinţele Naturii, reunea lucrările (apreciate ca fiind o explozie de idei, de viziuni, propuneri, abordări îndrăzneţe şi interesante) unui grup de opt elevi coordonaţi de prof. Niculai Moroşan, o prezentare cu atât mai demnă de apreciat ca iniţiativă şi realizare, cu cât era rodul unor preocupări extraşcolare, din afara programului curricular.

 

Tineri excepţionali, care pot constitui modele pentru elevii colegiului

Dacă atunci semnalam această preocupare a elevilor pentru desenul cu aplicabilitate practică, funcţională, ca fiind utilă şi formatoare, iată că numai după câţiva ani, în care tinerii şi-au continuat pregătirea în secţiile de profil ale unor facultăţi de arte plastice, rezultatele sunt edificatoare.

Directorul Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu”, prof. Marielena Pancu, s-a referit la cei trei absolvenţi suceveni ca la nişte “tineri excepţionali”, care pot constitui “modele pentru elevii colegiului”, pentru că prin continuarea pregătirii, prin perseverenţă, şi-au atins visul de a fi designeri şi le-a urat “succes şi un strop de noroc pentru a-şi găsi şi un loc de muncă, aşa cum îşi doresc”.

 

“Un mod de gândire frumos”

Mai emoţionat era fostul lor îndrumător de design, prof. Niculai Moroşan, care i-a îndemnat pe participanţii la vernisaj, cu precădere pe tinerii liceeni cu preocupări similare, să ia exemplul acestor absolvenţi care şi-au continuat drumul cu succes.

Evitând orice comentariu referitor la lucrările prezentate, Niculai Moroşan a subliniat doar că acestea “trebuie privite şi admirate”, întrucât, fiind vorba de “lucruri gândite într-un mod estetic”, se circumscriu categoriei frumosului.

Cu emoţia şi cu mândria dascălului pentru împlinirea foştilor săi elevi, Niculai Moroşan a accentuat faptul că tinerii expozanţi “demonstrează că au ajuns să fie independenţi în modul lor de gândire”, iar designul, după propria sa definiţie, nu este altceva decât “un mod de gândire frumos”.

 

Design grafic, ambietal, planşe-proiect, machete şi propuneri de obiect

Cristina Andriuc, absolventă a Secţiei Design a Facultăţii de Artă din Cluj (ca şi colegul său Daniel Strugariu) etalează: Pictograme pentru parc de fitness, Calea umană - realizarea unui obiect de sprijin între în plan drept şi om, Reamenajarea sălii de lectură a Bibliotecii Universităţii de Artă şi Design, Set voyage - obiecte (fier de călcat, feon, epilator).

Basarabeanca Natalia Andronic (care nu a putut participa la vernisaj întrucât era programată pentru obţinerea cetăţeniei române) prezintă design grafic, afişe pentru producţii cinematografice, iar Daniel Strugariu expune planşe cu aplicaţii şi dezvoltări, design ambiental, machete şi propuneri de obiect: un amplu proiect arhitectonic & design ambietal pentru un imobil din Scoţia, Design - obiect promoţional pentru secţia Capcana de idei, amenajări interioare, mobilier urban, tren turistic…

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de design “Bumerang”, la City Gallery.
 Vizualizări articol: 1066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Expoziţia de design “Bumerang”, la City Gallery5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei