Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2009 - Anul XIV, nr. 182 (4168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Cu pigmenţi naturali

„Culorile Europei”, expoziţie a artistului german Manfred Jacob Vogt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Ziua Regiunii Schwaben la Suceava”, prilej cu care va avea loc, la sfârşitul acestei săptămâni, deschiderea oficială a Biroului informaţional al Regiunii Schwaben de la Casa Prieteniei, va fi marcată, în plan artistic, prin vernisajul expoziţiei de pictură cu genericul „Culorile Europei”, realizată de artistul plastic german Manfred Jacob Vogt.

 

33 de lucrări realizate cu culori preparate din pigmenţi naturali

Directorul general al Complexului Muzeal Bucovina, Constantin Emil Ursu, l-a invitat ieri la conferinţa de presă (pe care a organizat-o la sediul instituţiei muzeale) pe artistul plastic expozant pentru a-şi prezenta mesajul jurnaliştilor suceveni.
Expoziţia, care se va deschide sâmbătă, la ora 16:00, în saloanele dedicate manifestărilor expoziţionale temporare de la etajul Muzeului de Istorie, etalează, sub genericul „Culorile Europei”, un număr de 33 de lucrări realizate cu culori preparate din pigmenţi naturali.

 

Improvizează diverse combinaţii şi asociaţii cromatice

Manfred Jacob Vogt a explicat de ce a ales acest titlu pentru proiectul său. Pe de o parte, pentru că lucrările lui încorporează pigmenţi prelevaţi din mai multe ţări ale Europei (Germania, Franţa, Italia, Spania), pe de alta pentru că în expoziţia sa sunt prezente culorile stemelor şi drapelelor unor regiuni europene, culori cu care, ca pe o tastatură, improvizează diverse combinaţii şi asociaţii cromatice.
Pe pânzele lui Manfred Jacob Vogt culorile se întrepătrund şi se combină ca şi naţiunile Europei.

 

A adunat pigmenţi naturali din lutăriile vizitate

Aflat pentru prima oară în Bucovina (în România, la Bucureşti, a fost la începutul anilor ’70, când era student), Manfred Jacob Vogt a adunat pigmenţi naturali (pământuri, oxizi minerali) din lutăriile din zonele vizitate (Sf. Ilie, Mihoveni, Humor, Mitocaş, Adâncata, Suceviţa...) cu precădere din perimetrul mănăstirilor cu pictură în frescă (de unde, aşa cum spune el, „şi meşterii care le-au pictat şi-au extras pigmenţii pentru culori”).
El a identificat deja în solul bucovinean cca. 20 de pigmenţi (de la albul de cretă, la ocru, orange şi roşu de pământ) pe care-i va prepara şi-i va folosi la realizarea unei expoziţii dedicate Bucovinei.
 

 

De 15 ani se exprimă în manieră abstractă

Personalitate polivalentă (restaurator, muzeograf, pictor) Manfred Jacob Vogt este originar din Augsburg, dar în prezent locuieşte şi creează la Roma.
A studiat pictura şi grafica la Munchen şi Nuremberg şi pictează de mai bine de 30 de ani.
De la începutul carierei sale artistice a fost preocupat de pigmenţii naturali pe care i-a prelevat în călătoriile sale şi din care şi-a preparat singur culorile.
Manfred Jacob Vogt a trecut de la figurativ la abstract şi de 15 ani se exprimă numai în această manieră.


 

Un original

Manfred Jacob Vogt este un original. Ideea de a circumscrie cromatic Europa în această formulă inedită, în care pigmenţii naturali, prelevaţi din diverse ţări, sunt laborios preparaţi şi transformaţi în culori pe care le aşterne pe pânză îi aparţine în exclusivitate.
Manfred Jacob Vogt caută acum parteneri pentru ca proiectul său să se extindă în cât mai multe state europene.
În această toamnă artistul va expune la Cernăuţi, iar pentru anul 2011 pregăteşte o expoziţie la Bruxelles, la Parlamentul European.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Culorile Europei”, expoziţie a artistului german Manfred Jacob Vogt.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Culorile Europei”, expoziţie a artistului german Manfred Jacob Vogt5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei