Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2009 - Anul XIV, nr. 72 (4058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

Expoziţia „Humanum Lux”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La Galeria de Artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava s-a deschis joi expoziţia colectivă cu genericul „Humanum Lux” („Lumina omului”).

 

43 de lucrări, realizate de 20 de artişti

Expoziţia, care prezintă în perimetrul galeriei un număr de 43 de lucrări (pictură, grafică, tapiserie, sculptură) realizate de 20 de artişti plastici, ne prilejuieşte o reîntâlnire cu membrii grupării artistice profesioniste din cadrul Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Suceava, la numai câteva zile după ampla desfăşurare expoziţională organizată la inaugurarea galeriei din incinta centrului comercial Shopping City Suceava.

Manifestarea, aşa cum a subliniat la vernisaj artista plastică Lucia Puşcaşu, preşedintele filialei artistice sucevene, este dedicată „celor mai frumoase forme cu care natura a înzestrat fiinţa umană”.

 

„Toţi suntem lumină şi trebuie să conştientizăm acest lucru!”

Lumina din generic este lumina sufletului uman, lumina dragostei şi înţelepciunii.

Aşa cum a remarcat în cuvântul său artista plastică Angela Pitariu-Bolnavu „toţi suntem lumină şi trebuie să conştientizăm acest lucru!”.

S-au exprimat plastic pe această temă artiştii Iulian Asimionesei, Călin Baban, Loredana Ceică, Cătălin Alexandru Chifan, Oana Chinchişan, Mircea Dăneasă, Geta Gheorghiu, Oana Hrişcă, Marcela Larionescu, Niculai Moroşan, Viorica Moruz, Angela Pitariu-Bolnavu, Mihai Pînzaru PIM, Puşa Pîslaru, Traian Postolache, Lucia Puşcaşu, Dumitru Rusu, Camelia Rusu-Sadovei, Raluca Schipor şi Constantin Ungureanu BOX.

 

„O temă generoasă, subtilă şi rafinată”

O expoziţie la care, din păcate, nu a participat nici un oficial sucevean, singura, desprinsă recent din rândul reprezentanţilor guvernamentali la nivelul judeţului, fiind fostul subprefect Angela Zarojanu, venită, aşa cum a spus ea, „în calitate de iubitoare a artelor şi din respect faţă de artiştii  talentaţi din Suceava”.

Prezentă la vernisajul colegilor de breaslă suceveni, artista plastică Angela Tomaselli, care-a răspuns invitaţiei Asociaţiei Italienilor din România - RO.AS.IT - de a expune la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, i-a felicitat pe artiştii expozanţi pentru ideea de a aborda „o temă atât de generoasă, subtilă şi rafinată”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia „Humanum Lux”.
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Expoziţia „Humanum Lux”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei