Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 aug 2008 - Anul XIII, nr. 195 (3876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Muzeul de Istorie

Expoziţia şi lansarea catalogului Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina - Mileniul III”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina (CMB) Suceava a avut loc ieri, la ora 11:00, vernisajul expoziţiei celei de-a VI-a ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina - Mileniul III”, competiţie care s-a desfăşurat la Suceava în acest an având ca termen limită de trimitere a lucrărilor data de 30 iunie.

Salonul sucevean, care se desfăşoară în tandem cu Festivalul Internaţional de Diaporamă Digitală cu acelaşi generic sub înaltul patronaj al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică - FIAP şi al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România - AAFR, a fost organizat de Consiliul Judeţean, CMB Suceava şi Primăria Municipiului Rădăuţi.

La expoziţia organizată în galeria amenajată pe palierul de la etaj al muzeului au participat reprezentanţi ai organizatorilor, ai juriului,  câţiva artişti fotografi şi reprezentanţi ai presei.

 

Menţiune FIAP pentru Cristina Toderaş din Rădăuţi

Juriul ediţiei din acest an a fost alcătuit din Ştefan Toth - preşedinte (preşedinte totodată al AAFR şi director al Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea), membri fiind Teodor Radu Pantea, lect. univ. dr. la Facultatea de Arte Vizuale Oradea, Balasi Csaba, din Miercurea Ciuc, vicepreşedinte al AAFR, Vasile Paladean, artist fotograf din Cernăuţi -Ucraina, şi sucevenii Valentin Moscaliuc, vicepreşedinte al UAFB (Uniunea Artiştilor Fotografi din Bucovina), Suzana Cosovan, şef Secţie Artă Plastică în cadrul CMB Suceava, Dori Maerean, consilier principal al UAFB Suceava şi Victor T. Rusu, preşedinte al UAFB - Filiala Bogdana - Rădăuţi.

La salonul din acest an juriul a acordat 3 medalii FIAP (aur, argint şi bronz ) şi 12 menţiuni şi 3 medalii (aur, argint şi bronz ) AAFR. Medalia de aur FIAP a fost acordată fotografului grec Dimitrios Markoglou, iar cea de aur AAFR ucraineanului Roman Ostapchuk.

Surpriza locală este Cristina Toderaş, din Rădăuţi, care a obţinut una din cele trei menţiuni FIAP acordate României (din totalul de 12), un motiv de bucurie atât pentru Mihai Petru Ungureanu, directorul salonului şi preşedintele UAFB, cât şi pentru Victor T. Rusu, preşedintele Filialei „Bogdana” Rădăuţi.

 

Un salon mai cunoscut în lume decât în interiorul ţării

Directorul CMB Suceava, Constantin-Emil Ursu, a subliniat „participarea impresionată” la acest salon (214 autori, din 27 de ţări, cu un număr total de 1252 de fotografii) exprimându-şi totodată speranţa că şi de această dată catalogul va fi apreciat şi cotat de FIAP cu cinci stele, ca ultimele două ediţii anterioare.

Prezent la manifestare, vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, care a vizitat expoziţia înainte de debutul manifestării, a felicitat organizatorii şi a reliefat lucrările de excepţie ale participanţilor, remarcând totodată că salonul internaţional de la Suceava este, din păcate, „mai cunoscut în lume decât în interiorul ţării”.

„Aştept - a spus el - ca mass media să promoveze această manifestare, pentru a fi cunoscută de public”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia şi lansarea catalogului Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina - Mileniul III”.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Expoziţia şi lansarea catalogului Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina - Mileniul III”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei