Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 87 (8004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Curs de formare în Limassol, Cipru, pentru 5 profesori ai Școlii Gimnaziale Nr. 10 Suceava

În săptămâna 7-13 martie 2022 cinci cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 10 Suceava au participat la un curs de formare având ca temă ”Teamwork & teambuilding”, în Limassol, Cipru, oferit de instituția numită ShipCon Ldt. Limassol. Cursul este parte a unui proiect Erasmus+ inițiat și coordonat de doamna profesor Rodica Zimbru, director al Școlii Gimnaziale Nr. 10 Suceava, școală acreditată Erasmus+, fiind una dintre instituțiile din primul eșalon al acestei oferte de finanțare din partea Comisiei Europene.

Printre obiectivele proiectului pentru care instituția a obținut acreditare se află: dezvoltarea de competențe la nivelul cadrelor didactice de proiectare și realizare a lecțiilor și activității didactice inovative utilizând platforme educaționale și programe de învățare on-line, a capacității acestora de predare colaborativă, bazată pe proiecte interdisciplinare și transdisciplinare, dezvoltarea competențelor cadrelor didactice de comunicare în limba engleză și creșterea gradului de implicare a acestora în viața comunității. Proiectarea, organizarea și desfășurarea lecțiilor pe bază de proiect implică învățarea în ritm propriu, cooperarea, managementul timpului și gestionarea resurselor la nivelul grupului, cu implicarea cadrelor didactice doar din perspectiva monitorizării și a oferirii de sprijin la nevoie.

Cursul de formare având ca temă ”Teamwork and teambuilding” a abordat cu precădere aspecte vizând activitatea în echipă și construirea acesteia, participanții având oportunitatea de a dobândi informații teoretice referitoare la managementul echipei, pe care le-au aplicat apoi practic. Temele abordate s-au referit la delimitările conceptuale grup – echipă, fluxul de lucru și strategiile de dezvoltare a acesteia, provocările lucrului în echipă, identificarea unui jucător în echipă, tipurile de jucători, rolul liderului și calitățile acestuia, aspecte legate de termene limită, luare a deciziilor, conflicte și politica echipei, o perspectivă extinsă despre importanța muncii în echipă și a formării de echipe în activitatea de predare și modul în care aceste concepte sunt parte din managementul școlii și al clasei. S-a pus accent pe conceptul de leadership și importanța acestuia în comunitatea de învățare, strategii de motivare a echipei, realizarea climatului de încredere, metode creative de a gândi în echipă, stiluri de conducere și limitele eficiente pentru lideri și membri. Cursanții au fost împărțiți încă din prima zi a formării în 3 echipe, fiecare dintre acestea având sarcina de a realiza o temă finală ca produs al aplicării informațiilor teoretice dobândite: un scurt video care să ilustreze cu ce a rămas fiecare participant în urma experienței Erasmus+. Astfel, fiecare participant și-a asumat un rol în echipa formată, însă ceea ce a fost interesant a fost că rolul nu și l-au ales, ci și l-au descoperit în urma răspunsurilor la întrebările unui chestionar. În acest mod, unii au aflat că pot aduce contribuții unei echipe fiind contributori, colaboratori, comunicatori, alții fiind implementatori, investigatori, coordonatori sau evaluatori.

La curs au participat 33 de cadre didactice de la diferite niveluri de învățământ, din mai multe țări europene: Islanda, Suedia, Polonia, Letonia, Slovacia, Belgia, Norvegia și România. Cei cinci profesori participanți, reprezentanți ai Școlii Gimnaziale Nr. 10 Suceava, au fost: prof. Valentina Maxim, prof. Adina Neculcea, prof. Ioana Hostiuc, prof. Georgeta Varvaroi, prof. Bogdan Puiu. Atmosfera de lucru, prestația impecabilă a formatorului, climatul prietenos și adaptat tematicii acestui curs au constituit esența activităților de învățare, completată de aplicațiile practice, precum și de cunoștințe referitoare la istoria, cultura, civilizația, stilul de lucru al acestei țări.

Se dorește ca rezultatele să fie vizibile încă de la începutul anului școlar următor, atât la nivelul profesorilor, prin proiectarea, organizarea și desfășurarea activităților didactice, prin atitudinea acestora vizavi de perceperea colectivului de elevi ca o echipă, dar mai ales la nivelul elevilor care vor conștientiza că devin subiecți ai propriei formări.

Proiectul Erasmus+ va continua cu alte stagii de formare pentru un număr total de 24 de profesori care vor participa la cursuri, pe o perioadă de 15 luni, astfel încât obiectivele să fie atinse: finalitățile să fie vizibile atât în rezultatele elevilor la învățătură, cât și în politica educațională a instituției.

Ioana Hostiuc

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curs de formare în Limassol, Cipru, pentru 5 profesori ai Școlii Gimnaziale Nr. 10 Suceava.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curs de formare în Limassol, Cipru, pentru 5 profesori ai Școlii Gimnaziale Nr. 10 Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei