Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 87 (8004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Limitarea accesului public la ședințele Consiliului Local Suceava, dorită printr-un nou regulament

Joi, 14 Aprilie 2022 (21:01:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Participarea sucevenilor la ședințele de Consiliu Local, care sunt publice, ar putea fi limitată doar la cei care au o legătură cu punctele care se discută pe ordinea de zi.

După ce în pandemie accesul publicului, dar și al presei a fost restricționat total, invocându-se motive de siguranță sanitară, în mod surprinzător, măsura a fost menținută și după ridicarea stării de alertă și a restricțiilor.

Confruntat cu solicitări venite din partea cetățenilor de a participa la ședințe, executivul a anunțat că se lucrează la un nou regulament de desfășurare al acestora, care nu mai permite oricui să fie prezent în sală.

La ședința de joi, o astfel de solicitare, respinsă, a fost făcută de către Andrei Bacoș, fost candidat independent pentru deliberativul local.

„Am discutat cu dl. Bacoș înainte de ședință și i-am explicat faptul că momentan încă trebuie să respectăm perioada de pandemie care încă nu a luat final”, a spus președintele de ședință, Anca Gâtlan, care i-a cerut primarului să facă precizări privind această situație.

„Sigur că ședințele Consiliului Local sunt publice. Le transmitem online. Toată lumea le vede. Vreau să vă spun că sunt sute de suceveni care vor să participe la ședințele Consiliului Local. Deocamdată, această pandemie încă nu a trecut. Sigur, masca nu e obligatorie înăuntru. Unii o poartă, alții n-o poartă. Vom face un regulament de Consiliu Local, vom intra cu el, probabil, în luna mai. Vor putea participa la ședință cei care au proiecte pe ordinea de zi, care au treabă în Consiliul Local”, a răspuns Ion Lungu.

În această privință, consilierul Radu Pricope, jurist de profesie, a atras atenția că regulamentul respectiv nu poate veni în contradicție cu prevederile legale.

„Cred că orice cetățean al municipiului Suceava poate fi prezent în sală și cu atât mai mult cei care, la un anumit moment, au candidat. Foarte bine. Dau dovadă de spirit civic, de implicare, de voință de rezolvare a unor probleme ale comunității. Îmi aduc aminte că în perioada 2004-2006 veneam aici împreună cu foarte mulți tineri suceveni și nu au deranjat deloc ședințele de Consiliu Local, care au decurs foarte eficient. Pentru ei era o zonă de responsabilitate și, de ce nu, și un exercițiu civic”, a spus Radu Pricope.

Reprezentantul Pro România în CL a remarcat că s-au ridicat restricțiile legate de pandemie și trebuia să se permită accesul la ședințe celor interesați și în primul rând al presei - „Nu e normal să stăm ancorați într-o situație care nu mai există astăzi”.

„Nimeni nu vrea să îngrădească acest drept, dar nici să facem un haos în Consiliul Local. Dacă sunt 1000 de oameni care vin la ședință pe ce criterii îi selectăm? Primul venit, primul servit?”, a replicat Ion Lungu, care spune că un astfel de regulament este necesar pentru o bună desfășurare a ședințelor deliberativului local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limitarea accesului public la ședințele Consiliului Local Suceava, dorită printr-un nou regulament.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Limitarea accesului public la ședințele Consiliului Local Suceava, dorită printr-un nou regulament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei