Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2020 - Anul XXV, nr. 224 (7529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Masca electorală

Dacă ar fi să facem un sondaj de opinie cu întrebarea ce nume am da anului 2020, în mod sigur majoritatea ar răspunde: ANUL VIRUSULUI sau ANUL COVID – 19. Dacă însă m-ați întreba pe mine, răspunsul meu ar fi diferit. Spre deosebire de ceilalți, aș defini acest an care a adus atâtea nenorociri lumii nu anul virusului, ci ANUL MĂȘTII. Cu ce îmi argumentez acest răspuns?

Ne amintim de iarnă, când ticălosul de virus, călătorind din China, a făcut popas și în bătrâna Europa. Nu știm nici acum dacă și-a plătit biletul de drum, după cum încă nu cunoaștem atât de multe lucruri multe despre el. Cert este că, fără să bată în ușă, ne-am trezit cu el și în țara noastră. Înspăimântați de minuscula celulă, autoritățile au luat o mulțime de măsuri pentru a pune piedici virusului, pentru a nu-i infecta și pe cetățenii noștri. Dar nesuferitul de el nu a vrut să asculte și de la o zi la alta a făcut tot mai multe victime. Multe dintre ele complet nevinovate. Cu toate măsurile de precauție luate, dușmanul invizibil s-a strecurat până la ei. Alții, în schimb, și-au făcut-o cu mâna lor. Nerespectând distanțarea socială, au deschis larg porțile casei lor ca să lase dihania să intre înăuntru. Dar s-a mai auzit și de alte situații, bolnavi de tot felul de boli care nu au putut fi  tratați cum se cuvine din cauză că spitalele erau infectate cu noul lor prieten COVID – 19. Bieții bolnavi au ajuns să sfârșească cu zile, iar despre unii se spune că au fost aruncați într-un sac și îngropați pentru acest virus, care oricum era greu de identificat. Poate de asta și virusul, săracul, în semn de răzbunare, i-a infectat pe medici, arătând către ei cu degetul său noduros și spunându-le cu rânjetul grotesc al morții: ”Mă credeți mic? Lasă că vă arăt eu vouă, dacă vă puneți cu mine!”

Până la urmă starea de urgență a trecut, iar guvernanții au introdus starea de alertă. Curios lucru că dintre toate măsurile luate au mai păstrat-o doar pe aceea cu masca. Oare ce interes se ascunde în spate, mai ales că vedem cu ochii noștri că în loc să se sperie de mască și să plece, nenorocitul de virus face tot mai multe victime?

Răspunsul îl găsim cu ușurință dacă ne gândim că se apropie alegerile. Oare cum ar putea să se ascundă mai ușor de alegători acei politicieni care nu și-au respectat promisiunile electorale pentru care au fost votați? Desigur că, molipsindu-se de virusul puterii, acești politicieni aspiră la un nou mandat. Pesemne că în primul numai bine s-au învățat să mintă, mai au nevoie de ceva experiență ca să ajungă politicieni desăvârșiți. Iar ca să treacă neobservați de alegători și să nu fie trași la răspundere au găsit soluția cea mai simplă, masca electorală, obligatorie și la alegeri.

-Vai Doamne, ce bine mă simt cu noul chip! Își spun acum politicienii privindu-se în oglindă. Ce bine că a venit acest nenorocit de virus și ne-a învățat să purtăm mască. Acum și pentru noi problema este rezolvată, înainte de alegeri ne punem masca bunului samaritean, iar după ce ne vom vedea cu voturile în căruță, o lăsăm deoparte și o să purtăm masca fariseului, că de, din când în când vom mai scăpa și noi câte ceva printre degete ca să închidem ochii lumii și să-l păcălim și pe Dumnezeu.

Frumoasă mască mai este masca electorală, asigură o protecție mai bună decât cea folosită de alegători pentru COVID – 19. Sau poate că și aceasta, comandată din China odată cu virusul, provoacă o ceață în ochii bietului alegător, care nu mai vede adevăratul chip al politicianului care l-a mințit, ci doar pe cel pe care i-l prezintă masca electorală pusă pe față de curând. Că de, poate de aceea masca anti-COVID -19 nu dă rezultatele scontate împotriva virusului și astfel numărul celor infectați crește de la o zi la alta, fără speranță de oprire până la alegeri.

Să sperăm că după ce se vor termina alegerile vom găsi de cumpărat măști care să ne ferească și de virus. Dar asta depinde doar de politicieni, de cât de repede își vor da ei jos masca electorală.

Andrei Breabăn

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Masca electorală.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masca electorală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei