Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 233 (6943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Cosmosul este lumea întreagă, infinită în spațiu și veșnică în timp. E tot ceea ce există, ceea ce ne înconjoară: lumea văzută și nevăzută

Dintotdeauna omul și-a dorit să ajungă “mai departe, mai adânc și mai sus”. Și iată că, încă din secolul XX, sintagma “Limita e cerul“ a fost înlocuită cu “Spațiul nu are limite“. Anul acesta și tema WORLD SPACE WEEK este “Spațiul unește Lumea“, sugerând rolul important al spațiului în unitatea tuturor pământenilor. Întregul Univers ne aparține, dar doar cei care își doresc cu adevărat îl pot accesa, implicându-se în descoperirea și cunoașterea lui. În ajutorul celor interesați, vin reprezentanții ESA (European Space Agency) și ROSA (Romanian Space Agency) care organizează training-uri pentru profesorii și studenții interesați de studierea științelor cerului – Astronomia, Astronautica și alte științe spațiale. (...)

Șapte profesori din România, din învățământul primar și secundar, au fost selectați să participe la “ESA Autumn Workshop 2018“, la Leiden, în Olanda, alături de colegi veniți din toate țările membre ESA, dar și reprezentanți guvernamentali. Workshop-ul, organizat în jurul a trei mari teme, Explorarea Spațiului, Observarea Pământului și Tehnologia, le-a oferit profesorilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile profesionale și le-a demonstrat cum Spațiul poate fi folosit în predarea Științelor, Tehnologiei, Matematicii și Ingineriei în cadrul disciplinelor Curriculum-ului.

Județul Suceava a fost reprezentat de doi profesori, unul pentru învățământul primar, Daniela Lungoci, de la Școala Gimnazială Ipotești, și unul pentru învățământul secundar, Gabriel Anastasiu, profesor la Liceul „Dragoș-Vodă” din Câmpulung Moldovenesc - consul al spațiului ESERO România. Din echipa selecționată au făcut parte și 2 profesori de fizică, Ioana Stoica, de la Colegiul "Tudor Vianu" din București și  Nadia Cîrcu, de la Colegiul Național „Roman Vodă” din Piatra Neamț, și profesorii pentru învățământul primar – Camelia Hoară, de la Școala Gimnazială Nr.279 București, Monica Avădanii, de la o şcoală din judeţulBrașov și Dorina Maria, de la Colegiul Bănățean Timișoara.

Totul a fost mai presus de cuvinte!

Interesul și curiozitatea copiilor în utilizarea tehnologiei și a descoperirii misterelor Universului ne îndeamnă la acțiune. Sporindu-le cunoștințele și  deprinderile, ajutându-i să facă primii pași în cercetare și programare, le creăm o bună oportunitate  de a se implica în modelarea viitorului lor. În concluzie, în secolul XXI, în care “spațiul e ultima frontieră”, ne dorim ca viitoarele generații să dezvolte un interes în cucerirea acestei singure limite rămasă de depățit.

Profesorii interesați pot afla despre astfel de oportunități și de pe site-ul Biroului European de Resurse pentru Educație Spațială România – www.esero.ro.

 

Lungoci Daniela, prof. inv. primar Școala Gimnazială Ipotești

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cosmosul este lumea întreagă, infinită în spațiu și veșnică în timp. E tot ceea ce există, ceea ce ne înconjoară: lumea văzută și nevăzută.
 Vizualizări articol: 1231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cosmosul este lumea întreagă, infinită în spațiu și veșnică în timp. E tot ceea ce există, ceea ce ne înconjoară: lumea văzută și nevăzută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei