Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 118 (6828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

România şi Europa în filele istoriei

În Anul European al Patrimoniului Cultural, la Liceul Tehnologic ,,Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni s-au desfăşurat o serie de activităţi educative, dedicate Centenarului Marii Uniri şi Zilei Europei, iniţiate de profesori din catedra de istorie-geografie, Oprea Viorica şi Dochia Lenuţa, şi profesori din catedra de limbi moderne, Belciug Briana şi Marleneanu Cerasela, având susţinerea direcţiunii, reprezentată de prof. Manolache Alina şi de prof. Grigore Adina, şi a consilierului educativ, prof. Sburlea Cecilia.

Seria manifestărilor a fost deschisă cu ,,Precursori ai Marii Uniri - Al. I. Cuza”, activitate prilejuită de sărbătorirea zilei de 24 ianuarie. Pe parcursul lunii februarie, s-a realizat şi cu aportul elevilor de liceu un Calendar 2018, fiecare filă a acestuia evidenţiind câte una dintre marile personalităţi istorice ce au contribuit la realizarea visului de veacuri al românilor. Unirea Basarabiei cu Bucovina a prilejuit, în 27 martie, afişarea în sala CDI a liceului nostru a unei hărţi din flori a Basarabiei şi a unui jurnal mobil, prezentat de elevii claselor de filologie a X-a şi a XI-a, ce a cuprins evenimente importante din istoria celor două regiuni. Numeroşi elevi ai liceului nostru s-au bucurat de o excursie tematică la Alba Iulia, organizată în Săptămâna Altfel, după care au luat parte la sădirea în curtea şcolii a trei arbori, împreună simbolizând Copacul Centenar. Luna mai reuneşte în cadrul liceului nostru evenimente importante:

 - 9 mai, de Ziua Europei, s-a lansat numărul 12 al revistei bilingve ”Lettres&Letters”, publicaţie ce a obţinut în evoluţia sa numeroase premii la concursuri judeţene şi naţionale. În paginile acestui număr, cu o temă de actualitate, Modă/Vintage/Medieval, se pot citi materiale despre cetăţi medievale din ţară și din străinătate, pioneri ai modei, evoluţia modei, precum și analize ale diferitelor stiluri de arhitectură. Redactorii revistei au primit din partea coordonatorilor diplome, iar cei de clasa a XII-a au fost recompensaţi și cu premii pentru activitatea desfășurată în redacţie, în perioada celor patru ani de liceu.

- 15 mai, s-au premiat elevii participanţi la Concursul ,,Ne preţuim valorile?!”, lansat de Ziua Educaţiei, în 5 octombrie, concurs ce a fost structurat pe o temă interculturală - Oameni de cultură români în Europa sec. XX şi XXI. Elevii au valorificat, prin desene sau eseuri, elemente perene ale spiritualităţii româneşti promovate în spaţiul cultural european. Competiţia s-a desfăşurat în parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Mihai Eminescu” Dumbrăveni şi s-a bucurat de un real succes în rândul liceenilor. Echipei de coordonatori i s-au alăturat prof. Constantinescu Claudia şi prof. Atănăsoaie Alexandra.

- 17 mai, a avut loc Comemorarea eroilor neamului, eveniment important al comunităţii locale, organizat de Consiliul Local şi Primăria oraşului Liteni. La Monumentul Eroilor din centrul civic Liteni s-au depus coroane de flori, urmate de o paradă militară.

Ziua de 1 iunie va fi marcată prin activităţi specifice comune, elevii de liceu vor organiza un program artistic pentru colegii lor mai mici, pe tema Copil în România unită.

Împreună facem Unirea în fiecare zi, de o sută de ani. Şi e numai începutul...

 

A consemnat

Consilier educativ, prof. Sburlea Cecilia

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România şi Europa în filele istoriei.
 Vizualizări articol: 1432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
România şi Europa în filele istoriei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei