Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2016 - Anul XXI, nr. 20 (6133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Nerespectarea legilor şi a hotărârii judecătoreşti de funcţionarii Primăriei Udeşti, judeţul Suceava

Primar – Ostrovan Cristi

Secretar – Stan Mircea – jurist

Ing. Ciutac Mariana

 

Mă numesc Floş Elena din Piatra Neamţ, cu procură notarială pentru ing. Dumitru Decebal, moştenitor legal al defunctului Lungu Constantin, bunicul său. Prin intermediul publicaţiei dvs. voi arăta greutăţile întâmpinate pentru a intra în posesia drepturilor ce mi se cuvin.

Lungu Elvira, mama sa, căsătorită Floş, este unica moştenitoare după defunctul ei tată Lungu Constantin. Prin actul de moştenitor, prin hotărârea (decizia) judecătorească irevocabilă din aprilie 2013, i se recunoaşte acest drept. Teren agricol, pădure, casă cu grădină la poziţie principală şi obligă primăria la punerea în posesie pentru fiul ei Floş Dumitru Decebal şi întocmirea şi trimiterea documentaţiei necesare Comisiei Judeţene Suceava pentru drepturile lui de proprietate în vederea eliberării Titlului de Proprietate.

M-am prezentat la Primăria Comunei Udeşti, jud. Suceava, pe data de 13 noiembrie 2013, însoţită de ing. Iancu Andrei.

Am depus toate actele doveditoare la Primăria Udeşti şi am solicitat punerea în posesie. Actele au fost verificare de primarul Botezatu Savel-Viorel, viceprimarul Ostrovan Cristi, secretarul Stan Mircea – jurist, ing. Ciutac Mariana.

Punerea în posesie s-a făcut în aceeaşi zi pe terenul arabil care a aparţinut bunicului său Lungu Constantin. Pe acest teren arabil nu se găsesc construcţii. Comisia comunei Udeşti de punere în posesie a fost alcătuită din: viceprimarul Ostrovan Cristi, ing. Ciutac Mariana, agentul de poliţie locală şi în prezenţa mea şi a martorului ing. Iancu Andrei, din Piatra Neamţ, str. Castanilor, nr. 15, care a ajutat la măsurătorile făcute. Ne-am reîntors la primărie, unde au venit şi persoanele care folosesc aceste terenuri, surorile Ciutac Felicia şi Angela, recunoscând că nu au nici un fel de acte legale, confirmat şi de primarul Botezatu S.V. şi secretarul Stan Mircea (jurist) şi propunându-mi să-mi achite arenda pentru folosirea terenului arabil. Am primit telefon şi la Piatra Neamţ cu aceeaşi propunere pentru a fi sigure. În aceste condiţii, dreptul de proprietate nu poate fi contestat şi obligaţia Comisiei locale este aceea de a pune în executare Hotărârea judecătorească irevocabilă a Tribunalului Suceava.

S-a hotărât încheierea unui proces verbal (pentru punerea în posesie făcută, dar motivând că le este foame, că durează mult şi e târziu - îl expediază a doua zi prin fax – eu să-l semnez şi să-l restitui. Eu nu am fax – urgenţele le primesc şi le transmit prin fax la poşta de la gara Piatra Neamţ. Nici până astăzi, 6 ianuarie 2016, după 3 ani, nu s-a întocmit procesul verbal – după toate insistenţele scrise şi telefonice).

După toate insistenţele telefonice şi scrise am fost chemată intenţionat în luna februarie 2014, când era zăpadă. M-am deplasat pentru a doua oară de la Piatra Neamţ la primăria comunei Udeşti pentru punerea în posesie a grădinii şi a 1 ha de pădure.

Ing. Ciutac Mariana, în prezenţa primarului Ostrovan Cristi şi a secretarului Stan M. şi a martorului ocular Crăescu Tedi, str. Liliacului, nr. 19, Piatra Neamţ, a motivat că nu găseşte registrul agricol. I-am dat eu numărul, volumul, fila din registru şi i-am amintit că registrul agricol există, că în anul anterior mi l-a smuls din mână şi mi-a spus „ieşi afară, nu ai voie să te uiţi”.

Nu s-a făcut punerea în posesie a grădinii şi a pădurii.

Ulterior lunii februarie 2014, în mod repetat am solicitat în scris şi telefonic să-mi întocmească procesul verbal de punere în posesie potrivit măsurătorilor efectuate în luna noiembrie 2013. Fără să mai primesc vreun răspuns la solicitările mele.

În luna aprilie 2015, după ce în prealabil am anunţat Primăria că voi veni pentru punerea în posesie, mi s-a fixat ziua de 20 aprilie 2015. M-am prezentat dimineaţă la primărie. În jurul orei 14, ing. Ciutac, în prezenţa primarului Ostrovan Cristi şi a secretarului Stan Mircea, arăta pe hartă în birou terenurile fostei Staţiuni Agricole precizează că cel mai bun teren în suprafaţă de 7 ha a fost luat de fostul primar Murariu Mihail şi că au mai rămas 4 ha din tarlaua staţiunii agricole. Atunci am solicitat punerea în posesie a terenului de grădină la intrarea din Plăvălari în Staţiune, deşi acest teren nu are aceeaşi valoare-banitate cu terenul de grădină din zonă – poziţie principală – aşa cum asigură legea. În acest timp se dădeau şi relaţii cu publicul.

Ora 14.20. Ing. Ciutac Mariana ne atenţionează să plecăm – nu vedeţi că în Primărie nu mai e nimeni. La ora 15 se termină programul. Imediat am plecat cu taximetristul Crăescu Tedi şi am fost primită în audienţă la Prefectură.

În timpul audienţei am primit telefon de la primarul Ostrovan Cristi - am spus că sunt în audienţă – mi-a spus veniţi de urgenţă la Primărie – Se face punerea în posesie în staţiune aşa cum aţi solicitat. Am întrebat de două ori intenţionat încât convorbirea a fost auzită şi de dl consilier Creţu Adrian şi de martorul Crăescu Tedi. Ne-am reîntors la Primărie. Primarul Ostrovan C., secretarul Stan M. şi ing. Ciutac M. nu au mai fost de acord. Au refuzat punerea în posesie a terenului de grădină şi a pădurii. Primarul mi-a spus mergeţi şi vă căutaţi pădurea, eu termin mandatul.

Nu respectă nici Consiliul Judeţean, nici instituţia Prefecturii - până pe data de 1 iunie 2015, Primăria trebuia să prezinte procesul verbal de punere în posesie pentru eliberarea Titlului de Proprietate.

În toţi aceşti ani comisia a făcut puneri în posesie potrivit actelor depuse de ing. Ciutac Mariana la Cadastru.

Mă întreb de ce eu m-am deplasat de la Piatra Neamţ la Primăria comunei Udeşti, jud. Suceava, de trei ori chemată în timp de trei ani fără să finalizeze procesul verbal de punere în posesie?

Aşa înţeleg primarul Ostrovan Cristi, secretarul Stan Mircea şi ing. Ciutac Mariana să respecte legile statului şi executarea hotărârii judecătoreşti rămase irevocabilă din aprilie 2013.

6 ianuarie 2016

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nerespectarea legilor şi a hotărârii judecătoreşti de funcţionarii Primăriei Udeşti, judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 2010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nerespectarea legilor şi a hotărârii judecătoreşti de funcţionarii Primăriei Udeşti, judeţul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciulama ca la mama Pentru cine ar vrea un pui cu smântână, dar se ferește de mâncarea prea grasă, această variantă de ciulama delicioasă, al cărei sos este doar puțin ”păcălit” cu smântână, este o opțiune de luat în... Citeşte