Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2016 - Anul XXI, nr. 20 (6133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerinţe fără răspuns

Nici un leu în plus pentru profesorii implicaţi în organizarea simulării examenelor naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea simulărilor evaluării naţionale şi a bacalaureatului nu vor fi remuneraţi pentru aceste activităţi.

Prezent la Suceava la finele săptămânii trecute, ministrul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Gabriel Liviu Ispas, a declarat căprofesorii nu vor fi plătiţi pentru participarea la simulările examenelor naţionale sau la evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Nici profesorii corectori nu vor fi plătiţi în plus, Ispas declarând că: „pentru corectură nu sunt plătiţi. Nu s-a întâmplat nici până acum şi nu schimbăm regulile din acest moment”.

Acesta a precizat că este „discutabil” faptul că o parte dintre dascăli sunt nemulţumiţi de faptul că nu vor fi recompensaţi pentru munca suplimentară depusă.

Simularea evaluării naţionale va avea loc la finele lunii februarie, iar elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor fi testaţi în perioada 7 – 10 martie, pe 18 martie urmând să fie publicate rezultatele.

De cealaltă parte, la începutul lunii mai încep evaluările elevilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Elevii claselor a II-a şi a IV-a vor fi evaluaţi la Limba română şi Matematică, iar cei de-a VI-a vor susţine testarea la Limbă şi comunicare şi Matematică şi ştiinţe.

 

Ministerul Educaţiei vrea discuţii pe marginea noilor programe şcolare

Ispas a mai făcut, la Suceava, un apel către cadrele didactice să se implice mai mult în reforma curriculară, în elaborarea programelor şcolare.

„Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a prezentat trei variante de plan cadru, nici una dintre ele neavând pretenţia de a fi cea finală. Pentru fiecare variantă s-au organizat dezbateri la nivel de judeţ, de unităţi şcolare şi peste tot unde am mers am solicitat cadrelor didactice să se implice şi să spună cum este mai bine pentru învăţământ, pornind de la experienţa lor la clasă. Punctul lor de vedere este extrem de important pentru noi şi ne dorim să fie cât mai mulţi care să ne spună dacă e bine sau nu”, a mai transmis Ispas.

La finele anului trecut, Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică trei propuneri de plan cadru pentru învăţământul gimnazial. Pe lângă eliminarea limbii latine de la clasa a VIII-a, limba şi literatura română pierde o ora la clasa a V-a, în toate cele trei variante de plan.
Totodată, apar discipline noi, precum Educaţie pentru drepturile copilului (clasa a V-a), Educaţie interculturală (clasa a VI-a), Educaţie pentru cetăţenie democratică (clasa a VII-a) şi Educaţie economică (clasa a VIII-a). TIC (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor) devine obligatorie, iar procedura ce vizează ora de religia rămâne neschimbată.

„Dezbaterile continuă, rezultatele acestora vor fi făcute publice şi abia după aceea vom putea vorbi despre un plan cadru. Toată această operaţiune se desfăşoară conform calendarului aprobat de domnul ministru Adrian Curaj”, a mai explicat Ispas. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un leu în plus pentru profesorii implicaţi în organizarea simulării examenelor naţionale.
 Vizualizări articol: 1825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nici un leu în plus pentru profesorii implicaţi în organizarea simulării examenelor naţionale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciulama ca la mama Pentru cine ar vrea un pui cu smântână, dar se ferește de mâncarea prea grasă, această variantă de ciulama delicioasă, al cărei sos este doar puțin ”păcălit” cu smântână, este o opțiune de luat în... Citeşte