Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2014 - Anul XIX, nr. 98 (5607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

1.500 de suflete îşi doresc să se roage lui Dumnezeu într-o biserică nouă

Cu zece ani în urmă, în satul Stroieşti a fost numit preot Gheorghe Hapcă, care a slujit cu un alt preot la vechea biserică existentă.

S-a pus problema construirii unei noi biserici care să fie un locaş de cult pentru o parte din sat, sub denumirea de Parohia Nr. 2 Stroieşti.

Nu există teren pentru construirea bisericii şi nici fondurile necesare. Mai mult, existau voci (mult prea puţine) care nu erau pentru construirea unei noi biserici.

Totuşi, la insistenţele preotului Gheorghe Hapcă, Consiliul Local a aprobat 1.000 mp, teren în apropierea iazului comunal, unde urmau să înceapă lucrările respective.

Greutăţile au început să apară imediat ce s-a aprobat terenul. Dar, prin strădaniile preotului, contribuţia enoriaşilor şi donaţiile primite s-a reuşit să se construiască un local de rugăciune, clopotniţa şi praznicarul.

În continuare, s-a pus problema începerii lucrărilor la biserica propriu-zisă.

Din donaţiile unor oameni cu credinţă în Dumnezeu, cât şi ale enoriaşilor din parohie, s-a turnat fundaţia şi temelia, iar din cărămida primită ca donaţie s-au zidit pereţii exteriori la circa 3-4 m înălţime.

Lucrările au fost sistate din motive lesne de înţeles. Nu mai există cărămidă şi nici fonduri necesare lucrărilor respective.

Preotul Gheorghe Hapcă şi Consiliul Parohial fac cu această ocazie un apel creştinesc faţă de persoanele cu posibilităţi financiare şi cu credinţă în Dumnezeu, să ne ajute cu materiale şi cu bani în vederea continuării lucrărilor de zidărie şi la acoperiş.

Până în prezent, credincioşii din sat, în limita posibilităţilor, au contribuit la cele realizate.

Mulţi cetăţeni au participat voluntar la executarea unor lucrări. De exemplu, fraţii Androhovici (electricieni) au executat instalaţia electrică, iar locuitoarea Eugenia Nimigean a donat 250 de milioane de lei vechi pentru noua biserică.

Domnule redactor-şef,

În calitatea mea de cititor al ziarului Monitorul de Suceava, vă rog din suflet să publicaţi aceste rânduri, contribuind poate la realizarea unui vis a peste 1.500 de suflete, care îşi doresc să se roage lui Dumnezeu într-o biserică nouă.

Vă mulţumesc anticipat şi vă doresc dumneavoastră şi familiei dumneavoastră multă sănătate şi succes în activitatea de zi cu zi.

 

Vichentie TRUŞCAN,

pensionar, comuna Stroieşti

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.500 de suflete îşi doresc să se roage lui Dumnezeu într-o biserică nouă.
 Vizualizări articol: 1035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.500 de suflete îşi doresc să se roage lui Dumnezeu într-o biserică nouă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei