Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2012 - Anul XVII, nr. 111 (5016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

200 de ani de educaţie la Gura Humorului

Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 1 Gura Humorului, „Şcoala Cea Dintâiu”, înfiinţată în 1812 în oraşul nostru, a îmbrăcat zilele trecute haine de sărbătoare, la împlinirea a 200 de ani de existenţă şi activitate.

În lunga sa istorie, activitatea de educaţie din şcoala noastră s-a desfăşurat la standarde înalte de calitate şi performanţă. Dovadă sunt rezultatele an de an ale elevilor noştri la concursurile şcolare şi la examenele de evaluare naţională. Ca recunoaştere a întregii activităţi, MECTS a conferit unităţii noastre, în anul 2010, Diploma de Excelenţă Instituţională.

Bicentenarul şcolii noastre, această mare sărbătoare a întregii comunităţi, a fost marcată pe parcursul a trei zile de foc, Zilele Şcolii, printr-o multitudine de activităţi variate, în care s-au implicat cu dăruire toate cadrele didactice, cadrele auxiliare, personalul nedidactic, elevii şi părinţii acestora.

Joi, 10 mai, elevii şi profesorii şcolii au participat cu smerenie creştinească la slujbele de pomenire a celor decedaţi, atât la Biserica Romano-Catolică, cât şi la Catedrala Ortodoxă, cu gândul la foştii dascăli şi elevi care au plecat la îngeri.

Tot joi, cadrele didactice preocupate de cercetare şi perfecţionare pedagogică şi-au susţinut lucrările în cadrul Simpozionului Naţional „Şcoala românească între prezent şi viitor”.

Ziua de vineri, 11 mai, a avut agenda mai încărcată. Pitici de la grădiniţele din oraş, viitorii noştri elevi, au vizitat şcoala în care, în toamnă, vor păşi timid în lumea cunoaşterii şi vor desluşi tainele scrisului, cititului şi socotitului.

La Muzeul ObiceiurilorPopulare din oraşul nostru s-au desfăşurat alte activităţi interesante: vernisajul expoziţiei cu lucrări de artă plastică ale elevilor, lansarea volumului de versuri al şcolii „Copilăria poeziei”, lansarea volumului „Debutul antologiei scrierilor mele”, autoare fiind eleva Amallya Istrate, din cl. a VI-a, şi lansarea nr. 12 al Revistei şcolii – „Millenium” – număr aniversar, dedicat bicentenarului.

A urmat apoi Întâlnirea între generaţii, foşti şi actuali elevi şi dascăli ai şcolii. Gazdă bună ne-a fost Primăria Gura Humorului şi domnul primar, Marius Ursaciuc, el însuşi fost elev al şcolii noastre. Mulţi dintre foştii elevi, acum oameni mari, prezenţi la această întâlnire, au reuşite personale în carierele lor profesionale, făcând cinste şcolii care a pus bazele educării şi formării lor.

Ultima zi de sărbătoare, sâmbătă, 12 mai, a fost una memorabilă. Dimineaţă, foştii elevi şi cadre didactice, alături de mulţi alţi invitaţi, oficialităţi şi reprezentanţi ai instituţiilor locale, ai Forumului German, în mod deosebit doamna Erika Steinbacher, venită din Germania, ai Consiliului Judeţean, Camerei Deputaţilor şi Inspectoratului Şcolar au vizitat şcoala şi au semnat în Cartea de Onoare. Invitaţii au transmis în cuvântul lor urări de bine şcolii sau au evocat amintiri din anii când propriii lor copii erau elevii şcolii noastre, cum este şi cazul domnului Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean. Mai mult, unitatea noastră a primit cu acest prilej Distincţia de Excelenţă înmânată de domnul inspector general Cristian Cuciurean. Am asistat apoi emoţionaţi şi la dezvelirea plăcii comemorative.

După-amiază a avut loc parada elevilor şi spectacolul muzical-coregrafic oferit de aceştia pe scena din centrul oraşului, moment în care emoţiile au atins cote maxime.

Ca răsplată, la sfârşitul celor trei zile de manifestări, ne-am bucurat şi am cântat cu toţii la concertul invitatului special, folkistul Gheorghe Gheorghiu. Seara târziu, elevii şcolii au lansat pe cerul nopţii, în aplauzele tuturor, 200 de baloane luminoase, pentru 200 de ani de trudă şi roade ale muncii de educaţie aleasă.

 

Urăm bătrânei şcoli La Mulţi Ani şi multe rezultate deosebite, care vor face ca Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 1 din Gura Humorului să rămână „Şcoala Cea Dintâiu”, unde educaţia se face cu pasiune şi dăruire.

 

Profesor pentru învăţământ primar,

Dorin SPINOSU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 200 de ani de educaţie la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
200 de ani de educaţie la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei