Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2016 - Anul XXI, nr. 61 (6174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Un bastard de la guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eram tânăr când Andrei Iucinu, băietu’ extraconjugal al lui Mitică Tinu, s-a procopsit cu un portofel plin cu trei optimi din acţiunile gazetei „Adevărul”. M-am bucurat pentru el. Îmi era sincer milă de acest flăcău bastard, care dorea şi altă moştenire de la tac’su, în afară de aia genetică.

Citesc acum ziarele din perioada când Mitică Tinu dispărea la cele veşnice, iar băietu’ lui, în compensaţie, apărea vivac şi cu o grămadă de jalbe în proţap. Citesc şi cum l-a întâmpinat crucişătorul C. T. Popescu, trăgând în el cu salve de pamflete...

Ca orice bastard – care, cum ştim, se fabrică plăcut şi se întreţine uşor -, Tinu junior a apărut exact când era mai puţină nevoie de el. A răsărit, nemaiacceptând să stea la masă cu slugile. A răsărit din piatră seacă, anume pentru a strica socotelile onor familiei şi mai cu seamă imaginea tăticului, care până atunci se credea mare evazionist al părţii urâte din viaţa de părinte.

Devenit vedetă peste noapte, rodul iubirii dintre Tinu şi o femeie cu gusturi nu foarte exigente s-a adaptat noilor standarde ale vieţii sale. A trecut şi prin politică, s-a obişnuit cu prezenţa în ziare şi reviste... Apoi, s-a evaporat din atenţie. Ocupaţi cu ale noastre, n-am mai avut grija lui.

Deunăzi, Tinu junior a revenit în lumina reflectoarelor, când am aflat că premierul Cioloş l-a demis. Căci copilul nelegitim ocupa o funcţie de subsecretar de stat la Autoritatea naţională pentru Cetăţenie.

Şi am explodat. Oare ce l-a mai recomandat şi pe ăsta pentru o funcţie în guvern? Are vreun merit ăsta, care e la fel de ştersăciune ca încuiatul şi netalentatul de tac-su? Nu-i ajungeau banii şi avea nevoie de o sinecură? Şi ce sinecură! Neapărat una cu scaun de şef. Dacă era simplu amploaiat într-un minister, tuşea.

Îţi vine să te tot cărăbăneşti din ţara asta, fără să te mai uiţi în spate. România şmecherilor de stat e complet diferită de România noastră, a celor care trag în jug.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bastard de la guvern.
 Vizualizări articol: 2274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Un bastard de la guvern4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu vișine congelate Vișine acrișoare, pitite în pandișpan pufos și ușor aromat... Prăjitura aceasta se face în mai puțin de o oră și ne garantează un răsfăț ca în miez de vară!Avem nevoie de:O pungă cu vișine congelate ( de 400 g), 6 ouă mari, o cană... Citeşte