Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2016 - Anul XXI, nr. 61 (6174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   23 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Candidatul PNL la Primăria Fălticeni, lansat sub semnul iubirii şi al florii de nu-mă-uita

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Fălticeni, preşedintele organizaţiei locale a partidului, Vasile Liviu Mihăilă, a fost lansat sâmbătă, 12 martie, în cadrul unui eveniment de mare ţinută şi încărcătură emoţională desfăşurat în sala de conferinţe a restaurantului Dumbrava. Evenimentul al cărui maestru de ceremonii a fost ex-primarul de Fălticeni, Vasile Tofan, a adunat aproximativ 300 de persoane, membri şi simpatizanţi PNL, care au asistat la discursurile liderilor partidului menite să-i mobilizeze în vederea câştigării alegerilor locale. Nu au lipsit însă glumele bune şi muzica de calitate adusă pe scenă de folkistul Puiu Creţu.

 

Mihăilă: ”Nu venim să ne răzbunăm. Nu venim decât să facem ordine acolo unde e dezordine şi să înlocuim urâtul cu frumosul”

Având ca simbol electoral floarea albastră de nu-mă-uita, candidatul liberalilor, Vasile Liviu Mihăilă, cel care a lăsat pentru o perioadă preoţia pentru a se angaja în bătălia electorală, a făcut apel la curaj şi la iubirea faţă de Fălticeni. ”Dumnezeu vede în inima fiecăruia. Dumnezeu să se uite în inima mea şi dacă vede că iubesc oraşul Fălticeni, să ajung eu primar, iar dacă ceilalţi candidaţi iubesc mai mult Fălticeniul, să ajungă ei primari. Dar eu ştiu cât de mult iubesc Fălticeniul. Gata, acum începe revoluţia iubirii noastre faţă de Fălticeni”, a spus Mihăilă. El a declarat că decizia de a renunţa pentru o vreme la preoţie a fost una extrem de grea şi i-a mulţumit soţiei sale pentru că l-a înţeles. ”O noapte întreagă m-am gândit dacă e bine ce fac sau nu, dar dacă iubeşti oraşul faci totul, te sacrifici pentru oraş”, a subliniat Liviu Mihăilă, cel care în ultimii ani s-a implicat în diverse acţiuni culturale prin organizarea de festivaluri de teatru, muzică şi proiecţii de filme, aducând la Fălticeni nume mari ale scenei româneşti.  El a precizat că a decis să candideze pentru că a văzut mulţi oameni deznădăjduiţi, speriaţi şi batjocoriţi. ”Un proverb grecesc spune aşa: <eu mă tem de Dumnezeu şi de oamenii care nu se tem de Dumnezeu>, pentru că aceia sunt oameni foarte periculoşi. Acum mă aflu în postura de candidat pentru că am văzut nişte oameni care nu se tem de Dumnezeu şi nu au nici o frică, nici o jenă. Am întâlnit oameni deznădăjduiţi, oameni care au pierdut soţi şi soţii, care au fost daţi afară din serviciu pentru că nu au cântat cum trebuie, nu s-au închinat. Am intrat în PNL pentru că ştiu că această echipă a liberalilor nu va face ce au făcut ceilalţi”, a spus candidatul liberal.

El a arătat că în calitate de primar va încerca să revigoreze oraşul din punct de vedere economic, urmărind să creeze noi locuri de muncă. ”Sunt multe lucruri în suferinţă în Fălticeni. În primul rând lipsa locurilor de muncă este o mare problemă. Am mers din casă în casă şi am văzut că la o scară de bloc cu 12 apartamente mai mult de jumătate sunt nelocuite pentru că oamenii sunt plecaţi la muncă în străinătate. Trebuie să atragem tinerii înapoi. Am vorbit cu tineri care au câştigat din greu bani în străinătate şi vor să se întoarcă să investească aici. Trebuie să ne gândim la partea culturală, dar nu trebuie omisă nici latura economică. Trebuie să oferim facilităţi fiscale, nu aşa cum s-a întâmplat anul acesta, să crească taxele şi impozitele locale peste limita suportabilităţii numai ca cineva să-şi facă campanie electorală cu banii publici”, a spus Mihăilă.

El a adăugat că nu-şi va ataca adversarii, însă va spune lucrurilor pe nume atunci când va fi nevoie. Liviu Mihăilă a amintit că oraşele din judeţul Suceava care sunt prospere sunt conduse de primari liberali, ceea ce în opinia sa nu este o întâmplare.

”Fălticeniul a înflorit într-o perioadă liberală. Din păcate e întuneric acum şi roşu, dar floarea de nu-mă-uita, cea mai gingaşă floare, va învinge şi va trece şi peste spini şi peste trandafiri”, a punctat Mihăilă. El a mai spus că ”nu venim să ne răzbunăm. Nu venim decât să facem ordine acolo unde e dezordine şi să înlocuim urâtul cu frumosul”.

 

Mesaj de susţinere de la Draga Olteanu Matei

Vasile Liviu Mihăilă a fost susţinut din sală de cunoscutul actor Ovidiu Cuncea, însă a primit mesaje de susţinere şi de la marea actriţă Draga Olteanu Matei, care nu s-a putut deplasa sâmbătă la Fălticeni. Alături de candidatul liberalilor la Primăria Fălticeni s-au aflat liderul organizaţiei judeţene a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, candidat la şefia Consiliului Judeţean, senatoarea Vasilica Steliana Miron, deputaţii Ioan Balan şi Sanda-Maria Ardeleanu, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi fostul senator Orest Onofrei. Ardeleanu i-a dăruit lui Mihăilă cartea lui Nicolae Iorga ”Femeile în viaţa neamului românesc”, cu rugămintea ca pe lista de candidaţi pentru Consiliul Local să se regăsească cât mai multe femei. Balan l-a sfătuit să ducă o campanie pozitivă, prezentând programul electoral şi viziunea sa pentru dezvoltarea Fălticeniului, iar Lungu a admirat actul de curaj şi responsabilitate al lui Mihăilă prin decizia sa de a renunţa temporar la preoţie pentru a candida la primărie. Gheorghe Flutur a vorbit despre ”jertfa” pe care o face Liviu Mihăilă prin candidatura sa, dar şi despre iubirea ”care ne lipseşte atât de mult tuturor”. ”Prea mult venin, prea multă încordare, de aceea nu putem construi”, a spus Flutur. El speră ca zona Fălticeni să scape de ”teroarea” la care este supusă în prezent şi să iasă din zona sărăciei. ”Teroarea, presiunea, frica se regăsesc în zona asta a Fălticeniului. Marcajul om la om care se practică aici, agenţi economici controlaţi abuziv de instituţiile statului. PSD a avut aici mulţi ani conducerea şi din păcate Fălticeni a ajuns un pol al sărăciei. Avem nevoie de dezvoltare, de soluţii, de alternative pentru tineri”, a spus Flutur.

De ce un preot pentru Primăria Fălticeni? Răspunsul l-a dat maestrul de ceremonii Vasile Tofan. ”Păi de ce nu? În toate momentele grele prin care a trecut ţara asta, comunităţile mai mari sau mai mici, feţele bisericeşti s-au implicat şi au avut un rol aparte. De ce un preot? Pentru că am vrut a înlocui tipologia şmecheraşului în politichia românească cu ipostaza omului dăruit a face ceva pentru cei din jur. Și cine altcineva era mai nimerit decât cineva învăţat să slujească şi pentru Dumnezeu şi pentru enoriaşi?”, a conchis Tofan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidatul PNL la Primăria Fălticeni, lansat sub semnul iubirii şi al florii de nu-mă-uita.
 Vizualizări articol: 5486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Candidatul PNL la Primăria Fălticeni, lansat sub semnul iubirii şi al florii de nu-mă-uita2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mesaj pentru candidat trimis de
(14 mar 2016, 11:25:05
Stinmate domnule preot&candidat, mi-a fost imposibil sa ma abtin la acest comentariu, tocmai datorita measjului dumneavoastra contradictoriu.
Sa clarific. Ati citat un proverb grecesc care face precizarea ca trebuie sa te temi de oamenii care nu se tem de Dumnezeu. Oare PDL cand a taiat salariile si pensiile, a desfiintat spitale, etc, s-a temut sau nu de Dumnezeu?
Apoi ai zis matale ca echipa liberalilor (a se citi de fapt a PDL-isitilor, conform pozei din articol nu exista niciu membru din PNL original ci doar PDL-isti revopsiti) nu va face ce au facut ceilalti. Corect. Nimeni dupa PDL nu a facut ce a facut PDL. S-au marit salariile, pensiile, taiat TVA, etc. Deci PDL vrea din nou sa taie salarii, pensii, sa creasca TVA ca sa aiba bani pentru menbrii de frunte? Asta stie PDL/PNL, asta face?
As putea contiunua cu comentariu, dar e putin probabil sa treaca de cenzura ziarului, desi nu foarte decent formulat. Eventual, daca va trece, revin.
SA TRAITI BINE!
2.   Pentru asa zisul(preot) trimis de
(14 mar 2016, 18:40:51
viseaza si acest individ(preot)dak il putem numi asa k o sa fie votat de niste babe senile..e constient k nu o sa fie ales dar se multumeste si el cu un loc la masa cu toate hienele de consilieri platiti degeaba din banii prostimii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu vișine congelate Vișine acrișoare, pitite în pandișpan pufos și ușor aromat... Prăjitura aceasta se face în mai puțin de o oră și ne garantează un răsfăț ca în miez de vară!Avem nevoie de:O pungă cu vișine congelate ( de 400 g), 6 ouă mari, o cană... Citeşte