Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2014 - Anul XIX, nr. 120 (5629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Exemplul unui avocat sinucis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce fusese luat la întrebări şi scuturat ore în şir de temuta DNA, un june avocat bucureştean şi-a pus capăt zilelor.

Explicase pe larg la audieri cum a intermediat cumpărarea unor judecători mai uşor ca pe nişte prostituate, în beneficiul barosanului său client Dan Adamescu. Judecătorii mituiţi erau deja arestaţi, perspectivă care îl aştepta şi pe avocatul de care vorbim.

Cine ştie ce s-o fi întâmplat ulterior în sufletul său... Înregistrările video demonstrează că s-a frăsuit vreo două ceasuri în staţia de metrou, până să se decidă să se arunce decisiv în faţa modernului vehicul bucureştean, de unde a fost apoi cules cu făraşul. Teama de consecinţe, poate că şi ruşinea la care îşi expunea familia s-au arătat mai puternice decât instinctul său de conservare.

Nu vreau să mă erijez în avocatul acestui avocat, a cărui principală competenţă pare că era coruperea magistraţilor, dar a murit ca un bărbat. Cu atât mai mult cu cât avea şi doi copii. Va fi audiat pentru ultima sa faptă la Judecata de Apoi, unde probabil există mai multă înţelegere ca la DNA. Sper să nu se apuce şi acolo de mituit completul de judecată.

A murit ca un bărbat, dar actul său rămâne unul deplasat. Sper că nu e nici un secret că tagma avocaţilor este una dintre cele mai murdare din ţara noastră. Nu întâmplător mulţi dintre aceştia trec în politică, alt sector mizerabil. Şcoliţi la grămadă în universităţi mari sau universităţi fantomă de către profesori şpăgari, din ei nu putea ieşi decât nişte absolvenţi prost pregătiţi şi puşi doar pe golăneală. Într-o justiţie ca a noastră, procesele se câştigă mai ales în anticamere, nu la bară. Membrii clanurilor mafiote sunt de multe ori mai curaţi ca ăia care-i reprezintă la bară.

Dacă toţi avocaţii care au intermediat coruperea magistraţilor şi-ar pune capăt zilelor, barourile din România ar cheli precum pădurile noastre din care s-a tăiat cu nemiluita.

 

    

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exemplul unui avocat sinucis.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Exemplul unui avocat sinucis5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei