Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2014 - Anul XIX, nr. 120 (5629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acțiune

Caravană de promovare a Universităţii „Ştefan cel Mare”, în Republica Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), membri ai Grupului de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB), au demarat, în perioada 12-21 mai, o serie de acţiuni de promovare a instituţiei de învăţământ în Republica Moldova. Tinerii au fost însoţiţi de prof. univ. dr. Vasile Efros, decanul Facultăţii de Istorie şi Geografie, basarabean la origine.

Vizaţi de demersul celor de la USV au fost elevii de liceu din anii terminali, caravana de promovare a universităţii sucevene cuprinzând 19 licee din 13 oraşe de peste Prut -  Lipcani, Briceni, Ocniţa, Edineţ, Râşcani, Drochia, Ungheni, Corneşti, Orhei, Peresecina, Măgdăceşti, Chişinău şi Hânceşti.

Echipa de la USV a promovat în rândul viitorilor absolvenţi de liceu oferta educaţională pentru basarabeni, pentru anul universitar 2014-2015, a prezentat campusul instituţiei, dotările, infrastructura, laboratoarele, condiţiile de studiu, stagiile de practică, organizaţiile studenţeşti, etc. 

Totodată, basarabenii care sunt la studii la Suceava le-au vorbit elevilor despre oportunitatea de a accesa o bursă Erasmus, ca urmare a celor 180 de acorduri semnate de USV cu 135 de universități partenere.

De asemenea, studenţii suceveni au împărtăşit experienţe legate de viaţa de student de la USV, de activitățile de voluntariat şi despre perspectivele în carieră odată cu dobândirea unei diplome europene.

Potrivit lui Cristian Ignatov, membru GIRB, „au fost întâlniri interactive, am discutat despre universitate, despre anumite aspecte ale fiecărei facultăţi, iar în timpul  prezentărilor elevii au avut ocazia de a ne adresa întrebări. Cele mai frecvente au fost întrebările referitoare la bursele pe care le primesc studenţii basarabeni, la cazarea la căminele din campus, la costurile de studiu”.

Nu în ultimul rând, tinerii le-au explicat liceenilor modalitatea de admitere la USV, ponderea mediei de la bacalaureatul în media de admitere, actele necesare, calendarul şi procedurile admiterii, şcolarii primind şi materiale promoţionale cu toate aceste informaţii.

„Reprezentanţii liceelor de acolo ne-au împărtăşit câteva dintre dificultăţile de care se loveşte sistemul lor de învăţământ. Conform lor, elevii se adaptează cu greu schimbărilor dese şi imprevizibile în ceea ce priveşte organizarea examenului de bacalaureat. Totodată, aceştia au remarcat necesitatea colaborării, a unor schimburi de experienţă cu elevii şi profesorii din România, precum şi nevoia unor cursuri pentru accesarea de fonduri europene, a adăugat Cristian Ignatov”.

 

USV, prezentă şi la Târgul Universităților din România

În perioada următoare, studenţi din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” vor participa la Târgul Universităților din România, eveniment organizat tot în Republica Moldova, în Chişinău, Bălţi şi Cahul. Studenţii USV vor reprezenta universitatea suceveană, prezentând celor interesaţi numărul de locuri scoase la bătaie de către USV, pentru anul 2014-2015, facilităţile instituţiei şi vor împărţi pliante şi afişe participanților. De asemenea, studenții le vor oferi absolvenților informaţii legate de procedura de admitere, actele necesare şi metodologie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caravană de promovare a Universităţii „Ştefan cel Mare”, în Republica Moldova.
 Vizualizări articol: 3002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Caravană de promovare a Universităţii „Ştefan cel Mare”, în Republica Moldova4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei