Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 ian 2014 - Anul XIX, nr. 1 (5510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Tradiţie populară românească: tata a spintecat-o pe mama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sfârşitul anului trecut a fost sărbătorit, în ţara noastră unde domneşte fărădelegea, printr-o nouă crimă „de familie”. Un individ numărând la vârstă 41 de ani şi-a vizitat la serviciu soţia cu care avea trei copii. În palmaresul lui mai erau trecute câteva internări la spitalul de „bui-bui”, el fiind din fire alcoolic şi gelos, ştiindu-se că aceste două caracteristici fac mereu casă de piatră.

Nevasta – mai jună cu trei ani - lucra la un coafor şi se afla în timpul programului. El a vizitat-o, a scos-o afară la o ţigară şi – inspirat de sărbătorile Crăciunului, dominate mai mult de spiritul cuţitului de înjunghiat porci decât de un spirit al păcii între oameni - a înjunghiat-o mortal. A făcut-o harcea-parcea, i-a scos din sânge o fântână arteziană mortală. Apoi a vrut să se omoare el însuşi cu acelaşi cuţit. Dar nu a reuşit, căci se ştie că e mult mai uşor să omori pe altul decât să te omori pe tine însuţi.

Anterior, cocoaşa femeii se mai confruntase cu brutalitatea soţului, e drept că nu mortal. Fără ca justiţia să intervină. Fiindcă stupida, ineficienta, inutila noastră justiţie nu intervine niciodată. Nu îl cheamă la discuţii pe violent, nu îl ameninţă. Justiţia noastră stă pe margine, se freacă la ofilitul ei clitoris, sparge nişte seminţe de bostan între dinţi şi se chiorăşte ca la meci. Justiţia noastră aşteaptă cuminte ca persoana ameninţată cu moartea să fie măcelărită, şi abia apoi vine şi face contabilitatea, stabilind cine pe cine a omorât, cine e viu şi cine e mai puţin viu sau deloc.

Magistraţii noştri au o grămadă de avantaje de la buget, în afară de leafa lor mare, făcută să încapă în buzunarele lor de popă. Doar capitolul ăsta îi preocupă. Li se decontează chiria locuinţei, li se decontează transportul în vacanţă, li se decontează până şi lucrările dentare, să poată zâmbi frumos deasupra cadavrelor.

Iar cu justiţia divină eu unul sunt lămurit. Cum mai pot fi oameni cei trei copii, ştiind că tata a spintecat-o pe mama?

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tradiţie populară românească: tata a spintecat-o pe mama.
 Vizualizări articol: 1917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 9 voturi
Tradiţie populară românească: tata a spintecat-o pe mama4.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei