Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iul 2012 - Anul XVII, nr. 167 (5072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Cazuri patologice, frate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Din ce în ce mai nebună este lumea asta, pe cuvântul meu. O prietenă de-a mea confiscă şosetele bărbaţilor cu care îşi mai umple timpul: le spală, apoi le poartă, din fericire doar prin casă.

Un tip, care între timp a dat colţul, colecţiona chiloţii femeilor trecute prin patul lui. Ăsta nu-i purta, că nu-i veneau, dar îi ţinea la loc de cinste, ca pe nişte cărţi rare în bibliotecă. Fel de fel de cazuri patologice, frate. De ce să colecţionezi tablouri şi sculpturi, când mult mai omeneşte este să îţi dedici pasiunea chiloţilor şi şosetelor?

Colecţionarii, în general, sunt nişte ciudaţi. De pildă, într-una din zilele mai curânde ale vieţii mele am avut prilejul de a-l cunoaşte pe un ins care aduna măşti ale liderilor comunişti, cu Fidel Castro şi Nicolae Ceauşescu incluşi. I-am privit cu interes colecţia şi mi-a luat foc sucul gastric, fiindcă măştile păreau atâta de vii, încât nu m-ar fi mirat să încingă pe loc un congres internaţional, ca-n vremurile lor de aur.

Acuma, că iar vin alegerile, se vor da în spectacol colecţionarii de mandate de senatori şi deputaţi. Oamenii de care vorbim au o singură preocupare transformată în obsesie: să nu care cumva să le expire lipiciul care-i fixează pe viaţă de fotoliile din Parlamentul României şi, mai nou, de Parlamentul European. Îi priveşti şi te apucă fluieratul nu de admiraţie, ci mai mult a pagubă: alde Verestoy, Berceanu, Crin Antonescu, Hrebenciuc ori Severin au dulapul plin cu mandate în staţiunile parlamentaro-climaterică românească sau parlamentaro-climaterică europeană. Şi tot nu s-au săturat. Ar candida şi Năstase, dar din păcate nu mai poate. Dar îl suplineşte tânărul colecţionar Ponta.

Să ai un sertar plin cu mandate parlamentare. Normal că te întrebi ce motivaţie mai poate găsi cineva, după atâta sacrificiu spre „binele comunitar”, şi poate că te-ai aştepta să se dea puţin la o parte, c-or mai fi şi alţi amatori de lux şi de relaxare.

Şi-ncă ce lux! Şi-ncă ce relaxare!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazuri patologice, frate.
 Vizualizări articol: 1163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cazuri patologice, frate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei