Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2012 - Anul XVII, nr. 257 (5162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

BMW celebrează 25 de ani de la producția primului model V12

BMW a fost primul constructor german care a introdus în gamă un propulsor cu 12 cilindri în perioada postbelică. A însemnat nu doar o demonstraţie de forţă, dar şi începutul unei poveşti despre inovaţie şi tehnologie.
Cea de a doua generaţie BMW Seria 7, prezentată în 1986, dispunea de două versiuni de top, ale căror motoare cu şase cilindri dispuşi în linie erau primite cu entuziasm în presa auto. Categoric, se anunţa însă şi o premieră spectaculoasă: primul model german de lux, cu propulsor cu 12 cilindri, după o jumătate de secol.
Aşteptările erau foarte mari, alimentate şi de informaţiile oferite de BMW cu diferite detalii din datele tehnice ale noului model.
În februarie 1987, BMW a pus capăt tuturor speculaţiilor şi a prezentat specificaţiile tehnice ale motorului cu 12 cilindri de la noul BMW 750i, înaintea premierei mondiale de la Salonul Auto de la Geneva, care avea loc luna următoare. Noul motor, care a fost conceput integral de la zero, urma să dezvolte 300 CP la o capacitate de 5,0 litri. Rafinamentul, nivelul redus de zgomot şi echilibrul deosebit între performanţe şi consum stabileau noi standarde în privinţa designului propulsoarelor. Aceste obiective au fost atinse prin utilizarea unor tehnologii de ultimă oră şi a unor idei inovatoare.
Piaţa - şi nu doar clienţii BMW tradiţionali - aştepta de mult o limuzină de lux precum aceasta: birourile de vânzări au primit peste 3.000 de precomenzi încă dinainte de prima prezentare oficială a modelului BMW 750i. Trecuseră doar zece luni de la lansarea primului model din noua gamă BMW Seria 7, până când noua "navă-amiral" cu motorizare cu 12 cilindri a completat portofoliul.
BMW 750iL a stabilit noi standarde. Multe dintre funcţiile sale, bazate pe electronica avansată a gamei Seria 7, erau unice. BMW 750iL a fost echipat standard cu transmisie automată cu patru trepte, în timp ce suspensia pneumatică spate cu funcţie de autoreglare - de asemenea, o dotare standard - menţinea garda la sol constantă în orice moment, indiferent de încărcare, iar noul computer de bord monitoriza toate funcţiile automobilului. O altă noutate era sistemul de servodirecţie Servotronic.
Mai presus de orice, motorul BMW cu 12 cilindri impunea combinaţia între calităţile funcţionale optime şi masa redusă. Inevitabil, aceasta a însemnat utilizarea unui carter din aluminiu. Deschiderea celor două rânduri de cilindri era un unghi de 60 de grade. Principalele dimensiuni erau similare cu cele ale motorului de 2,5 litri de la BMW 325i, inclusiv alezajul de 84 milimetri. Motorul era construit pentru optimizarea procesului de ardere, pentru o eficienţă crescută.
În iulie 1994, cariera primului model BMW Seria 7 cu motor cu 12 cilindri a ajuns la final, după ce primul 750i a fost retras din producţie pentru a face loc unei noi generaţii. Fuseseră vândute aproximativ 50.000 de unităţi. Fiecare al şaselea BMW Seria 7 fusese echipat cu motor V12.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW celebrează 25 de ani de la producția primului model V12.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BMW celebrează 25 de ani de la producția primului model V120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei