Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2012 - Anul XVII, nr. 257 (5162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bătăi la cursuri

Un elev de clasa a V-a îşi terorizează colegii de şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev de clasa a V-a terorizează o şcoală întreagă din Suceava. Cel puţin aşa susţin părinţii copiilor, dar şi directoarea unităţii de învăţământ, Carmen Sima, care declară că minorul obişnuieşte să-şi agreseze colegii, fiind implicat în nenumărate acte de violenţă. Ultimul incident s-a petrecut ieri dimineaţă, într-una din pauze, când minorul a început să-i lovească pe ceilalţi elevi cu pumnii şi picioarele. Incidentul a avut loc în prezenţa gardianului şi a mamei elevului bătăuş şi a fost surprins inclusiv de camerele video montate în holul unităţii de învăţământ.

De cealaltă parte, părinţii copilului care a ajuns să exaspereze o şcoală întreagă prin actele lui de violenţă susţin că acesta este de fapt victima şi l-au dus la spital pentru îngrijiri medicale. Între timp, conducerea şcolii a demarat o anchetă şi anunţă că va lua măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete.

 

I-a atacat pe hol, de faţă cu gardianul şi mama sa

Ieri dimineaţă, în pauza de la ora 10.00, Şcoala Generală Nr. 8 din Suceava s-a transformat într-un ring de box. Un elev de clasa a V-a şi-a atacat colegii pe hol, de faţă cu mama sa, venită să-l viziteze între orele de curs, şi paznicul unităţii. Directoarea Carmen Sima povesteşte antecedentele elevului bătăuş, arătând că acesta suferă de retard mintal şi are probleme de comportament. „Copilul este foarte violent, de ani de zile încercăm să-i schimbăm atitudinea şi să-i protejăm pe ceilalţi elevi. Avem multiple şedinţe cu părinţii, am întocmit numeroase procese verbale, inclusiv poliţia a fost informată, dar până acum n-am reuşit să stopăm aceste acte de violenţă”, a precizat Carmen Sima. Directoarea şcolii a adăugat că a demarat o anchetă în acest ultim caz, la finalul căreia vor fi luate şi măsurile care se impun. Printre consecinţele pe care le-ar putea suporta minorul agresiv se numără şi exmatricularea.

„Părinţii nu vor să înţeleagă că fiul lor are nevoie de un tratament şi de o instruire specială. Consilierul şcolii a intervenit, la fel şi Protecţia Copilului, dar nu l-au putut ajuta suficient. Problema lui este foarte serioasă şi se rezolvă în timp. Nu este uşor pentru noi, el a beneficiat de o anumită clemenţă din partea noastră, dată fiind situaţia sa, dar un asemenea copil nu poate rămâne într-un colectiv de copii nevinovaţi şi să continue cu aceste acte de violenţă”, a completat Carmen Sima.

 

L-au dus la spital pentru îngrijiri medicale

Ieri la amiază, minorul agresor a ajuns la Spitalul Suceava, familia acestuia susţinând în faţa cadrelor sanitare că băiatul a fost victima unei agresiuni petrecute la şcoală. Potrivit medicului urgentist Tiberius Brădăţan, copilul era însoţit de tatăl său şi de bunică, care au declarat că elevul a fost bătut la cursuri, de alţi colegi. „Elevul a fost examinat şi de un specialist ORL. În urma investigaţiilor s-a stabilit că pacientul prezintă o contuzie de mandibulă, leziune care nu necesită internare”, a punctat dr. Tiberius Brădăţan.

În replică, directoarea Carmen Sima afirmă că minorul ar fi fost rănit chiar de propria mamă, după incidentul de ieri dimineaţă, când ar fi încercat să-i aplice o corecţie: „Mai mulţi elevi mi-au povestit că mama sa l-a prins de gură, a vrut să-l lovească sau chiar l-a lovit, iar el o ruga să nu-l bată”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev de clasa a V-a îşi terorizează colegii de şcoală.
 Vizualizări articol: 3740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Un elev de clasa a V-a îşi terorizează colegii de şcoală3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inconstienta si nesimtire trimis de
( 2 nov 2012, 12:46:06
Tocmai din cauza unor parinti care nu vor sa accepte faptul ca al lor copil poate avea anumite probleme psihice si neconstientizand riscurile (sau chiar nepasandu-le) la care-i supun pe colegii de clasa ai odraslei lor, se ajunge la fel si fel de evenimente nedorite - copii ramasi mutilati pe viata, uneori chiar morti si asa mai departe.
Daca parintii in cauza mai sunt si oameni cu dare de mana, personalul didactic va face orice ca sa tina mizeria sub pres, doar ca sa aiba odorul mamii parte de cea mai buna educatie, de acces la facultati si diplome ca oricare alt copil. Restul nu conteaza, sa se descurce cum poate.
2.   In atentia monitorului de suceava trimis de
( 2 nov 2012, 15:03:39
As dori ca monitorul de Suceava sa faca o ancheta la scoala speciala nr 5 din Burdujeni . Elevele din clasele mici 7-8 practica prostitutia la greu , la fel si cele din clasele 9-12 . Se inteleg cu gardienii si le lasa seara sau ziua sa plece din internat , la diferiti indivizi dornici de aventura . Ar trebui sanctionata directoarea scolii care nu este deloc straina de aceste intamplari . Este foarte usor sa-ti faci rost de o prostituata de acolo , trebuie doar sa frecventezi barurile din piata Burdujeni . Tarifele lor sunt relativ mici , cativa roni sau un pachet -doua de tigari .
Ar fi bine ca un reporter de la Monitorul sa se duca cu o camera ascunsa , si sa incerce sa negocieze cu fetele , apoi arata filmarea la inspectoratul scolar .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei