Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 nov 2010 - Anul XV, nr. 279 (4570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Salonul Auto Los Angeles 2010

Honda Fit EV prefațează viitorul modelul electric Jazz

Click aici pentru VIDEO

Honda a surprins plăcut publicul american și în special pe ecologiști prin prezentarea primului său automobil electric destinat maselor. Denumit Fit EV, conceptul reprezintă un preambul la viitorul model ”curat” Jazz, regăsit pe unele piețe și sub denumirea Fit. Versiunea de serie va fi lansată în 2012.

Modelul electric Jazz va fi disponibil mai întâi în SUA și Japonia.

"Istoria lungă a companiei noastre în dezvoltare tehnologiilor pentru motoare electrice ne-a permis să înțelegem cerințele clienților", a declarat Takanobu Ito, președintele Honda.

Prototipul Fit EV a fost creat pentru satisface nevoile zilnice de mobilitate și poate acomoda la interior cinci persoane. Versiunea de serie se va baza pe modelul obișnuit Fit/Jazz, păstrând detaliile constructive, dar va utiliza un sistem de propulsie cu motor electric coaxial. Energia va proveni de la un set de baterii litiu-ion cu capacitate rapidă de încărcare. 

Motorul electric este o declinare a versiunii utilizate de Honda pe FCX Clarity, și promite eficiență și putere ridicată.

Viteza maximă a conceptului este de 145 km/h.

"În viziunea Honda, un vehicul electric trebuie să ofere utilitate sporită și plăcere în timpul condusului. Capacitatea de transport urban a conceptului Fit EV va fi o completare perfectă a modelelor plug-in hibrid şi FCX Clarity, vehiculul electric cu celule de combustibil”, declară Takanobu Ito.

Testele efectuate de japonezi au relevat o autonomie maximă de 160 km la o singură încărcare a bateriilor. Distanțele acoperite de Fit EV pot fi maximizate folosind o tehnologie inovativă adaptată de pe modelul CR-Z.

Sistemul dispune de trei funcții Econ, Normal, și Sport ce pot fi selectate de șofer prin apăsarea unui simplu buton. Acestea pot maximiza eficiența sau îmbunătăți accelerația. De asemenea, Honda și-a dotat conceptul Fit EV cu așa numitul E-Drive System care ajută conducătorul auto să utilizeze în mod echilibrat energia electrică, astfel încât să poată parcurge un număr cât mai mare de kilometri.

Mașina electrică își poate efectua în 12 ore o încărcare completă a bateriilor folosind o priză obișnuită de 120 V, sau în numai 6 ore dacă este utilizată o priză cu 240 V.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Honda Fit EV prefațează viitorul modelul electric Jazz.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Honda Fit EV prefațează viitorul modelul electric Jazz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei