Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 sep 2010 - Anul XV, nr. 225 (4516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Peugeot iOn va desăvârși revoluția electrică de la Paris

Peugeot își vede în sfârșit ambitiile împlinite, francezii reușind să aducă în atenția întregii lumi o mașină ecologică, pe cât simplă la design pe atât de sofisticată tehnologic. Se numește iOn, este echipat cu o motorizare electrică, măsoară doar 3 metri și jumătate și promite o autonomie de 150 de kilometri în regim mixt. Începând din decembrie dealerii mărcii franceze vor comercializa primele exemplare.

Modelul iOn, versiunea de serie, va fi dezvelit la Paris alături de alte vehicule cu propulsie exclusiv electrică prezentate aici de Audi, Kia, Mercedes, Opel și Renault.

100% fără emisii, 100% electric, 100% ecologic. Acestea sunt cuvintele cu care Peugeot și-a început prezentarea îndelung așteptatului automobil electric iOn. Dezvelirea acestui minion vehicul ce funcționează cu energie curată a avut loc în Germania, ocazie cu care s-au efectuat și primele teste cu mașina de serie.

Deși, la drept vorbind, Peugeot iOn nu este altceva decât o copie rebranduită  a omologului japonez Mitsubishi i-MiEV, citadina franceză este primul model electric construit în Europa cu un sistem avansat de baterii litiu-ion.

În ciuda aparențelor, debutul acestui veritabil minicar ecologic are o semnificație importantă pentru Peugeot.

”iOn este primul vehicul complet electric echipat cu tehnologie litiu-ion fabricată de un producător auto european. Pentru Peugeot este un moment special pentru că ne permite să reînviem o mai veche tradiție ce datează de la începutul anilor 80 și continuată la sfârșitul anilor 90 când am avut în gama noastră un model pur electric. Suntem mândri că acum relansăm această tradiție”, explică Bernhard Voss, directorul de marketing și comunicare al Peugeot Germania.

Dimensiunile mașinii electrice sunt ideale pentru traficul tot mai aglomerat din orașe. Lungimea de 3,54 m și lățimea de 1,47 m permit stabilirea unui grad de confort normal pentru clasa mică. Ampatamentul impresionează prin cei 2,55 m lungime.

Grație acestor proporții, iOn promite agilitate dar în același timp și habitabilitate. Aceasta din urmă este garantată pentru doar patru persoane adulte.

”Micul automobil cu zero emisii are avantaje evidente în traficul urban, unde se remarcă prin caracterul său perfect ecologic, ceva cu care alte masini și chiar hibridele cu greu se pot lăuda. Astfel, subiectul zgomot și emisii de noxe nu mai reprezintă o problemă în oraș. iOn a fost creată ca o mașină pur electrică și va fi vândută doar în această versiune de caroserie cu cinci uși. Peugeot o va comercializa doar în sistem leasing, iar asta înseamnă că pentru client practic nu va exista nici un risc. Se vor plăti 499 de euro pe lună și vor putea utiliza mașina atunci când vor dori”, explică Voss.

Oficialul Peugeot explică faptul că în acest prețeste inclusă garanția pentru baterii și serviciile de asistență rutieră, iOn beneficiind de cinci ani garanție sau 50.000 de km.

Alimentarea cu energie nu va fi deloc o problemă. Lăsată în timpul nopții într-o priză obiștinută de 220 V bateria va fi complet încărcată în numai 6 ore. Mai există și varianta rapidă de încărcare, cu un timp efectiv între 15 și 30 de minute, perioadă în care acumulatorii ajung încărcați la 50-80% din capacitatea totală.

Pe lista de dotări a mașinii figurează sistemul de aer condiționat, geamuri electrice și radio-CD MP3 cu conectivitate USB/Bluetooth.

Mașinile electrice au numeroase avantaje majore, dar și câteva inconveniente mai puțin obișnuite. Spre exemplu sunt silențioase și pot deveni periculoase pentru pietonii neatenți care își ghidează atentia doar la nivel auditiv. Din acest motiv șoferii acestui Peugeot electric trebuie să fie mai tot timpul vigilienți .

Motorul micului și ecologicului iOn genereză 64 de cai putere și o viteză maximă de 130 de kilometri pe oră.

Peugeot afirmă că autonomia modelului este de 150 km înainte de o nouă realimentare. Ținând cont că în Europa rulajul mediu al unei mașini în regim urban este potrivit statisticilor de 30 de kilometri zilnic, un calcul simplu ne arată că Peugeot iOn va necesita o încărcare la cinci zile, ceea ce nu poate fi decât îmbucurător pentru persoanele care se plâng mereu de lipsa timpului.

Prețul mașinii electrice va varia în Europa de la o piață la alta și va depinde în parte și de stimulentele fiscale acordate de autorități.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peugeot iOn va desăvârși revoluția electrică de la Paris.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peugeot iOn va desăvârși revoluția electrică de la Paris0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei