Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2010 - Anul XV, nr. 28 (4319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

BMW Seria 7 ActiveHybrid, amalgam de confort, lux şi energie hibridă

BMW a fost atins de febra hibridelor, lucru firesc într-o piaţă concurenţială unde Lexus şi Mercedes se afişează deja cu astfel de modele. Răspunsul BMW nu a întârziat să apară şi în clasa superioară unde performanţa şi luxul sunt acum asezonate cu tendinţele ecologie.
Noul Seria 7 Active Hybrid vine într-un moment de cotitură pentru industria auto, care se îndreaptă cu paşi repezi spre era electrică. Bazat pe BMW Seria 7, acest automobil unic setează noi standarde de eficienţă în segmentul de lux.
BMW Seria 7 ActiveHybrid este primul automobil care combină un propulsor V8 pe benzină, transmisia automată cu opt trepte şi un motor electric într-un concept de tip “mild hybrid”.
Simbioza creată între un motor de opt cilindrii cu tehnologie BMW TwinPower Turbo şi High Precision Injection cu un motor electric în trei faze oferă noului BMW Seria 7 ActiveHybrid o putere de 465 CP şi un cuplu maxim de 700 Nm. Puterea este transmisă prin intermediul unei cutii automate cu opt trepte poziţionată într-o configuraţie compactă cu cele două propulsoare.
Motorul electric este alimentat de la un acumulator cu tehnologie litiu-ion dezvoltată special pentru utilizarea în industria auto. Interacţiunea celor două motoare este perfect controlată pentru a obţine eficienţă maximă şi performanţe dinamice superioare specifice mărcii. BMW Seria 7 ActiveHybrid accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde, în timp ce consumul de combustibil în ciclu mixt conform standardelor de test UE este de 9,4 litri/ 100 km. Emisiile se situează la 219 grame de dioxid de carbon pe kilometru.
Tehnologia hibridă oferă şi noi facilităţi pentru mai mult confort. De exemplu, BMW Seria 7 ActiveHybrid oferă în premieră funcţia Auto Start Stop în combinaţie cu o cutie de viteze automată. Un alt avantaj semnificativ este posibilitatea de a utiliza aerul condiţionat şi ventilaţia în parametrii optimi chiar şi atunci când motorul este oprit, prin alimentarea acestora de la reţeaua de 120 V a acumulatorului litiu-ion. Acest concept asigură un confort climatic la interior fără precedent, răcirea interiorului la Seria 7 în versiune hibridă se poate realiza rapid chiar înainte de pornirea motorului.
Tehnologia BMW ActiveHybrid foloseşte frânarea pentru generarea de energie, în timp ce automobilele convenţionale pierd această energie sub formă de căldură prin operarea şi utilizarea frânelor. Această tehnologie unică reprezintă o evoluţie a sistemului Brake Energy Regeneration, tehnologie folosită de BMW pentru întreaga gamă de modele cu motorizări pe benzină sau diesel echipate cu BMW EfficientDynamics. Sistemul intră în funcţiune fie la utilizarea frânei de motor, fie la acţionarea frânelor. Energia înmagazinată în acumulatorul litiu-ion este folosită în reţeaua internă, ceea ce scuteşte motorul cu combustie de misiunea de a genera curent electric, iar astfel i se permite propulsorului să furnizeze mai multă putere pentru procesul de acceleraţie. Rezultatul este o accelerare mai rapidă şi mai dinamică, în timp ce energia electrică este disponibilă fără un consum suplimentar.
În România limuzina cu motorizare hibridă va fi comercializată din primăvară. Pe piaţa germană versiunea obişnuită costă 105.000 euro, iar modelul cu ampatament mărit 112.500 de euro.
BMW Seria 7 ActiveHybrid va fi fabricat la uzina Dingolfing din Germania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW Seria 7 ActiveHybrid, amalgam de confort, lux şi energie hibridă.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
BMW Seria 7 ActiveHybrid, amalgam de confort, lux şi energie hibridă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei