Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Toyota a livrat primul hibrid Prius Plug-in

Toyota conduce de ani buni în topul automobilelor hibride, supremația deținută de marca niponă în domeniul tehnologic fiind de altfel (re)cunoscută de specialiști.
Apariția modelului Prius, hibridul care astăzi are peste 1,5 milioane de clienți, a însemnat deschiderea unui segment ignorat cu bună știinţă dar de care unii au profitat din plin. Au trecut 12 ani de atunci iar Toyota scoate pe piață primul derivat al hibridului Prius. Versiunea denumită Plug-in (cu alimentare la priză) este lansată acum pe piața din Japonia, la doar două luni și jumătate de la debutul oficial consemnat la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul ecologic nu este comercializat prin rețeaua de dealeri, ci doar închiriat în scopuri experimentale.
Practic, Toyota va produce aproximativ 600 de unități ce vor fi împrumutate pe o durată de timp nedeterminată agențiilor guvernamentale, corporațiilor, universităților, și agențiilor de cercetare în dorința de a îmbunătăți calitățile noii versiuni Prius.
Aproximativ 230 de exemplare vor fi fabricate pentru Japonia, alte 200 se vor îndrepta spre Europa, în timp ce doar 150 sunt destinate să ajungă în SUA.
Compania japoneză intenționează să-și extindă oferta și în alte țări precum Canada, Australia, și Noua Zeelandă. Bazată pe a treia generație Prius Hybrid, versiunea de test Plug-in beneficiază de acumulatori performanți de tipul litiu-ion, cu o durată de încărcare de 1,5 ore, ce înlocuiesc sistemul de baterii nichel-metal disponibil pe Prius. Pe lângă reducerea emisiilor de dioxid de carbon până la mai puțin de 60 grame de CO2 /km și îmbunătățirea substanțială a economiei de carburant, versiunile cu alimentare la priză pot acoperi 20 de kilometri folosind doar motorul electric și energia stocată în acumulatori (dublu față de ceea ce este capabil sistemul de propulsie electric al versiunii convenționale Prius). Pe distanțe lungi, Prius Plug-in Hybrid poate renunța la activitatea de propulsie a motorului pe benzină în favoarea motorului electric. Un alt avantaj al versiunii cu alimentare la priză, este acela că poate atinge viteze de până la 100 km/h doar în modul electric.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toyota a livrat primul hibrid Prius Plug-in.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toyota a livrat primul hibrid Prius Plug-in0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei