Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2009 - Anul XIV, nr. 211 (4197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Ford a fabricat primul model în România

Ford este, de ieri, al doilea constructor de automobile din România. La doar 17 luni de la preluarea oficială a fostei fabrici Daewoo din Craiova, compania americană a demarat producţia primului vehicul în ţara noastră, utilitara uşoară Transit Connect, un model pentru care în momentul de faţă există o cerere ridicată pe pieţele din Europa Centrală şi de Est. Primul autovehicul Ford „made in Romania” a ieşit de pe liniile de fabricaţie ale uzinei craiovene ieri, 8 septembrie.
„Ziua de astăzi marchează în un pas în evoluţia uzinei de la Craiova, şi demonstrează că ne respectăm promisiunile de a transforma această uzină într-o facilitate de producţie modernă", a declarat John Fleming, preşedintele şi directorul executiv al Ford Europe.
Americanii au investit în modernizarea uzinei din Craiova 600 de milioane de dolari. Până în vara anului viitor aici va fi fabricat doar Transit Connect, componentele fiind aduse de la fabrica din Kocaeli (Turcia) sub formă de colecţii CKD (Complete Knock Down).
Oficialii Ford au declarat că din 2010 va fi fabricat un al doilea model, un vehicul de clasă mică, precizând că acesta nu este nici Fiesta şi nici Fusion. Toate indiciile merg spre viitorul monovolum B-MAX, care va înlocui Ford Fusion. 90% din producţia Ford de la Craiova va fi destinată exportului, iar potrivit primelor previziuni, veniturile Ford generate în România vor ajunge în 2012 la patru miliarde de euro.
În prezent, uzina din Craiova are 3.700 de angajaţi, numărul acestora urmând să crească la 7.000 odată cu deschiderea unei linii de producţii pentru motoare. Ford va asambla în România propulsorul 1.6 Ecoboost destinat pieţelor globale.
„În viitor, la Craiova vor fi fabricate 300.000 de maşini şi 300.000 de motoare pe an", a declarat John Fleming. Ford a devenit acţionar majoritar la Automobile Craiova în septembrie 2007, când a achiziţionat de la stat 72,4% din capitalul companiei, pentru suma de 57 de milioane euro. Pachetul de acţiuni deţinut în prezent de Ford la Craiova a urcat la 96.74%. Investiţiile totale prevăzute de americani pentru facilitatea de producţie din România se vor ridica la 675 de milioane de euro.
„Sper ca această nouă colaborare dintre Ford şi România să dureze pentru multă vreme de aici încolo, în beneficiul Ford, comunităţii din Craiova, României şi cetăţenilor ei", a adăugat directorul executiv John Fleming.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ford a fabricat primul model în România .
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ford a fabricat primul model în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei