Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2009 - Anul XIV, nr. 56 (4042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Skoda Fabia Scout, un mix între crossover şi maşină de familie

Škoda a captat atenţia nu numai prin numărul mare de premiere ci şi prin conţinutul acestora. Fabia Scout este cea de a doua lansare importantă a constructorului ceh la Geneva, despre care nu se poate spune că a fost eclipsată de apariţia debutantului Yeti.

Deşi modelul de serie nu putea să rezerve mari surprize în raport cu prototipul prezentat în urmă cu an şi jumătate, noul vehicul a trezit interesul celor din jur, care probabil în marea lor majoritate au dorit să-l compare cu fratele său mai mare Octavia Scout.

În primul rând, Fabia doar „mimează” idea de crossover prin simplul fapt că este disponibilă doar cu tracţiune faţă. O versiune 4x4 este exclusă, probabil din dorinţa de a nu afecta intrarea pe piaţă a noului Yeti, idee motivată şi de faptul că Fabia Scout cu tracţiune pe faţă este mult mai accesibilă ca preţ.

Dimensiunile exterioare sunt aceleaşi ca şi la versiunea de familie Combi din care derivă: lungime 4,24 m, lăţime, 1,64 m şi înălţime 1,50 m, ca de altfel şi coeficientul de rezistenţă aerodinamică - 0,32. Fabia Scout dispune de geamuri fumurii, scaune mai tari, cu o mai bună susţinere, gardă la sol ridicată, jante Arktos cu dimensiuni de 16 sau 17 inch şi patru motorizări: două pe benzină de 1,4 litri de 86 de cai putere, respectiv 1,6 litri de 105 cai putere şi două turbodiesel de 1,4 litri de 80 cai putere, respectiv 1,9 litri de 105 cai putere. Acestea din urmă sunt echipate cu filtru de particule, ce reţine particulele solide din gazele de evacuare ale motorului.

Conform datelor oferite de Škoda, consumul mediu al motorului pe benzină de 86 CP este de 6,5 l/100 km, în timp ce unitatea de 105 cai putere consumă 6,9 la sută. Versiunile diesel pe Fabia Combi Scout, au consum de 4,6 l/100 km în cazul motorului 1.4 TDI şi 4,9 l/100 km pentru modelul echipat cu unitatea 1.9 TDI. Cifrele de consum sunt identice cu cele ale modelului Fabia Combi, asta pentru că modelul Scout are aceleaşi dimensiuni, dotări şi masă.

Portbagajul noii versiuni dispune de 480 de litri, iar volumul total de stocare poate ajunge până la 1460 de litri, cu bancheta rabatată. Detaliile care individualizează versiunea Scout sunt bosajele din plastic aplicate caroseriei, care conferă robusteţe şi un aspect spartan, proiectoarele de ceaţă şi barele de amarare. Interiorul nu aduce nimic în plus faţă de Fabia Combi, cu excepţia unui pedalier din aluminiu şi pragurile personalizate cu numele Scout, care apare şi pe caroserie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Skoda Fabia Scout, un mix între crossover şi maşină de familie.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skoda Fabia Scout, un mix între crossover şi maşină de familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei