Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 aug 2008 - Anul XIII, nr. 195 (3876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Kia întră din 2009 pe piaţa modelelor verzi cu Eco Cee’d

Kia îşi respectă promisiunile faţă de mediul înconjurător. Coreenii au lansat oficial în urmă cu trei luni noul Eco Cee’d, primul automobil ecologic al mărcii Kia ce se aliniază cerinţelor în materie de poluare.

Versiunea de uzină va intra în producţia de serie spre sfârşitul acestui an, mai exact în decembrie 2008. Eco Cee’d este echipat cu tehnologia „stop-start” şi propulsor diesel ce respectă normele de poluare Euro 5.

Modelul utilizează un motor CRDi de 1.6 litri cu parametri tehnici modificaţi, transmisie cu şase rapoarte care înlocuieşte cutia manuală cu cinci viteze, aflată pe modelul Cee’d, şi pneuri ultra-low resistance, cu rezistenţă foarte scăzută la rulare, furnizate de Michelin.

Propulsorul a fost supus şi el unei atente analize în urma căreia producătorul a redus frecările din interiorul blocului motor, a fixat timpii de injecţie şi a modificat nivelul gazelor reziduale eşapate. Astfel, nivelul emisiilor a ajuns la 104 g/km de dioxid de carbon, cu 8,4% mai puţin decât la versiunea obişnuită, dotată cu acelaşi agregat diesel, plasând modelul Kia în topul primelor trei vehicule din segmentul compactelor ecologice.

Kia Eco Cee’d nu este doar un automobil prietenos cu mediul, dar în acelaşi timp şi economic. Schimbările suferite la motor, transmisie şi trenul de rulare au ajutat la scăderea consumului de combustibil cu 17%. Cu alte cuvinte, compactul Eco Cee’d va avea nevoie de doar 3,9 litri de motorină pentru a parcurge 100 de kilometri. Treptele patru, cinci şi şase sunt mai lungi, aspect ce favorizează reducerea consumului la schimbarea dintr-o treaptă inferioară într-una superioară şi invers la turaţii mari. Mai mult decât atât, pentru a garanta funcţionarea cât mai eficientă a motorului şi transmisiei, a fost montată o unitate de control ECU denumită Shift Indicator ce recomandă pe un display ce treaptă a cutiei poate fi folosită la o anumită viteză, în aşa fel încât să obţii cel mai mic consum.

De asemenea, pentru a atinge aceste performanţe, Kia a operat câteva modificări la aerodinamica maşinii, unde coeficientul Cx a scăzut de la 0,33 la 0,29.

Îmbucurător este faptul că s-au păstrat toate ingredientele versiunii comune Cee’d, respectiv servo-direcţia asistată electric, suspensiile independente şi sistemul de frânare, ceea ce face ca Eco Cee’d să fie foarte plăcută la condus.

Modelul ecologic al coreenilor de la Kia va fi asamblat la uzina slovacă din Zilina şi va fi disponibil în versiunile de caroserie hachtback cu 3 şi 5 uşi dar şi break.

Primele exemplare din noua linie „Eco” vor sosi la concesionari în februarie 2009. Kia Eco Cee’d va rivaliza în segmentul compactelor „verzi” cu Ford Focus ECOnetic şi Volkswagen Golf Bluemotion.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kia întră din 2009 pe piaţa modelelor verzi cu Eco Cee’d.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kia întră din 2009 pe piaţa modelelor verzi cu Eco Cee’d0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei