Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Land Rover LRX Concept

Land Rover a făcut valuri. Prezenţa conceptului LRX este semnalul care anunţă schimbări importante care vor face ca brandul dedicat în exclusivitate maşinilor 4x4 să nu mai fie perceput şi asimilat imaginii de constructor cu idei conservatoare.

Britanicii au adus la Geneva noul lor SUV-coupe care foloseşte structura apreciatului Land Rover Freelander 2, dar are nobleţea şi puritatea modelelor germane. Cu toate că LRX a avut premiera în ianuarie la Detroit, prototipul a suscitat un interes viu din partea jurnaliştilor. Pentru debutul european, Land Rover a ales să aducă un vehicul de culoare neagră, spre deosebire de salonul american, unde a fost expus unul de culoare albă. Chiar dacă acesta poate fi interpretat ca un mesaj subtil, cert este că în ceea ce priveşte conceptul nu există noutăţi majore.

LRX va deveni model de serie însă nu se ştie precis când anume va fi lansat, în schimb, putem enumera concurenţii care vor înfrunta atacurile acestui crossover cu aromă de coupe. Ţinta directă va fi sectorul premium BMW X3, Mercedes GLK, Lexus RX şi viitorul Audi Q5, chiar dacă Land Rover LRX va fi un 4x4 autentic, cu un comportament exemplar pe asfalt şi în teren accidentat mulţumită sistemului Terrain Response şi a tracţiunii integrale inteligente.

Conceptul este descris ca un cross-coupé ce va extinde aria de influenţă a Land Rover. Cu toate că este mai mic decât Freelander 2, noul LRX a fost conceput după tipicul unei maşini premium, pentru a atrage clienţi noi în sectorul de lux – în special pentru cei care vor să beneficieze de avantajele unui model 4x4, oferite într-un pachet mult mai compact.

Noul SUV, construit din materiale reciclabile, favorizează reducerea consumului şi implicit a emisiilor. Mai mult decât atât, în traficul urban şoferul are posibilitatea de a conduce modelul în modul „eco”, fără a face risipă de carburant.

LRX se distinge de versiunea din care derivă prin faptul că umerii scurţi ai plafonului plonjează brusc pe spaţiul vitrat ce serveşte ca suport pentru acoperiş. Este mai scurt cu 7 cm şi mai scund cu 12 cm decât Freelander 2, iar garda la sol nu depăşeşte 13 cm. Dimensiunile sale, lungime 4,35 m şi înălţime de doar 1,55 metri, îl încadrează perfect pe LRX în spaţiul rezervat SUV-ului de talie medie.

„Conceptul s-a născut din pasiune pentru emblema Land Rover, dar este cu totul altceva, este relevant şi emoţionant-pentru că Land Rover nu a construit niciodată maşini obişnuite” spune Gerry McGovern, director de design. „LRX are o identitate pe care mulţi ar dori să o aibă, iar estetica exprimă perfect calităţile maşinii şi linia de design subliniază filozofia noastră de viitor”, mai adaugă McGovern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Land Rover LRX Concept.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Land Rover LRX Concept0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte