Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Volkswagen surprinde: Golf Hybrid debutează mâine

Volkswagen va fi pe cai mari anul acesta, la Geneva. Aşa cum stă bine unui lider continental, producătorul din Wolfsburg va înşira o pleiadă de şase premiere mondiale, din care trei aparţin viitoarei game de modele Golf.

Pe ultima sută de metri, germanii au confirmat că vor prezenta la evenimentul din Elveţia o versiune super-economică a popularului Golf.

Este vorba de un automobil echipat cu un agregat hibrid diesel-electric, foarte atent în ceea ce priveşte consumul de carburant şi emisiile poluante. Grupul propulsor va fi format dintr-un motor diesel de trei cilindri ce produce 75 de cai putere, cuplu maxim 126 Nm la 3800 rpm, şi un motor electric de 27 de cai putere.

Modul de acţionare este foarte bine definit: când maşina se va opri în trafic la semafor sau în alte momente, motorul diesel este decuplat, iar motorul electric preia sarcina de a propulsa şi asista vehiculul şi în momentele de frânare.

Conform afirmaţiilor lansate de nemţi, Golf Hybrid va avea nevoie de doar 3.4 litri de carburant pentru a parcurge 100 de kilometri, în timp ce volumul noxelor emise în atmosferă se va situa la 89 de grame pe kilometru, un nivel record în segmentul său de acţiune.

Interesant este faptul că Volkswagen nu va folosi pe Golf Hybrid noua generaţie de acumulatoare Litiu-Ion, aşa cum procedează la ora actuală marea majoritate a producătorilor, ci un set de baterii Nichel-Metal Hidrid, montate în zona portbagajului, care, comparativ cu cele menţionate anterior, generează mai puţină energie şi sunt mai voluminoase.

Hibridul va intra în echiparea noii generaţii Golf 6, ce va fi dezvăluită mâine, 4 martie 2008.

Modelul a fost creat pentru a respecta severele norme de poluare din Statele Unite, piaţa care va atrage cei mai mulţi clienţi ai versiunii diesel-electric. Acesta va dispune de modificări tehnice similare versiunii Bluemotion, respectiv pneuri cu presiune majorată ce asigură o rezistenţă scăzută la rulare, trepte de viteză mai lungi, îmbunătăţirea aerodinamicii prin modificarea grilei motor şi a gărzii la sol.

Germanii mai spun că vehiculul în cauză va intra în producţia de serie la sfârşitul lui 2009, urmând ca în anul următor să ajungă la concesionari.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Volkswagen surprinde: Golf Hybrid debutează mâine.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volkswagen surprinde: Golf Hybrid debutează mâine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Motoare hibride trimis de
( 3 mar 2008, 11:59:15
Deocamdata motoarele hybride sunt niste trompete! E o chestiune pura de marketing! Bani aruncati pe fereastra.

Poate ca polueaza mai putin dar de consumat ...consuma exact la fel.

Am condus o Toyota Prius hybrid si am ramas profund dezamagit.

Consum mare (5,4% extraurban mers pana in 110km/h), demaraj greoi, tinuta de drum proasta etc. etc.

Nici nu stiu daca e chiar asa sanatos pt motorul pe benzina/diesel ca sa se tot cupleze sau decupleze in functie de cum apesi pe acceleratie.

Singurul avantaj: zgomot redus!

PS: Astept ca cei de la BMW sa scoata in urmatorii 10 ani motoare pe hidrogen. In motoarele cu explozie controlata sta puterea !!
2.   Tot eu trimis de
( 3 mar 2008, 12:01:08
Asteptam fotografii cu noul VW GOLF 6 !!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte