Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 145 (6855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

România, pe locul 6 în topul țărilor cu cele mai multe atacuri cibernetice de tip ransomware

România se află pe locul 6 din 10 țări cu cel mai mare procent de utilizatori atacați cu ransomware pentru dispozitive mobile din totalul de malware mobil, după Polonia, Italia, Belgia, Kazakhstan și SUA, arată un raport anual despre ransomware și programe de mining și criptomonede al Kaspersky Lab, informează Mediafax.

„Numărul utilizatorilor de internet atacați cu software de mining de criptomonede a crescut de la 1,9 milioane, la 2,7 milioane într-un an. Statisticile pe ultimele 24 de luni arată că aceste programe vizează în special piețele în curs de dezvoltare”, spun specialiștii.

Raportul arată că „în timp ce programele ransomware le pot oferi infractorilor cibernetici venituri potențial mai mari, dar unice per lovitură, cu programele de mining obțin mai puțini bani, dar pe termen lung, iar această tendință câștigă popularitate în rândul comunității de infractori cibernetici”.

Experții Kaspersky Lab au detectat o schimbare semnificativă în ceea ce privește amenințările cibernetice: atacurile pe PC și mobile asupra utilizatorilor unici au scăzut dramatic, în perioada 2017-2018 (cu aproape 30, respectiv 22,5%). „Infractorii cibernetici aleg, în schimb, să facă bani din programe de mining de criptomonede - care creează o nouă unitate (sau monedă) folosind puterea de calcul a PC-ului sau a dispozitivelor mobile ale victimei. Programele de mining fac acest lucru pe socoteala altora, capitalizând puterea computerelor și a dispozitivelor fără știrea deținătorilor”, spun autorii studiului.

Totodată, numărul programelor de mining de criptomonede pentru PC crește semnificativ, iar numărul total de utilizatori care au întâlnit acest tip de amenințare a crescut de la 1.899.236 între 2016-2017, la 2.735.611 în perioada 2017-2018.

„Programele de mining de criptomonede devin o amenințare, atacurile unice crescând cu 9,5%. În ansamblu, acestea au vizat aproape 5.000 de utilizatori între 2017 și 2018, comparativ cu aproximativ 4.500 de utilizatori, între 2016 și 2017. În special utilizatorii de dispozitive mobile din China sunt victimele acestei amenințări”, menționează Kaspersky Lab.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, pe locul 6 în topul țărilor cu cele mai multe atacuri cibernetice de tip ransomware.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România, pe locul 6 în topul țărilor cu cele mai multe atacuri cibernetice de tip ransomware0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei