Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 145 (6855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Situaţie de urgenţă

Podul de peste râul Suceava, la Milişăuţi, închis din cauza riscului de prăbuşire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Debitul foarte mare la care a ajuns râul Suceava a avariat grav podul rutier de la Milişăuţi. Problemele au apărut în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar ca măsură de urgenţă pe 1 iulie, la ora 6.00, circulaţia rutieră a fost întreruptă. Problema este una foarte serioasă, pe de o parte pentru că podul este avariat grav şi prezintă risc de prăbuşire, iar pe de altă parte din cauză că s-a închis circulaţia pe DN 2H Milişăuţi - Rădăuţi, un drum cu trafic foarte intens.

Autorităţile au interzis inclusiv circulaţia pietonală pe pod, semn că situaţia nu este deloc roză.

Pila 6 a podului a fost torsionată şi s-a afundat. Podul s-a lăsat vizibil în dreptul pilonului afectat. Pericolul este încă departe de a fi trecut, râul Suceava preluând în continuare afluenţi umflaţi şi având un debit alarmant.

Podul a fost construit în anul 1962 iar semne ale degradării sale au început să fie semnalate de câţiva ani.

Până când debitul nu va scădea nu se poate pune problema de intervenţii pentru reparaţii.

Nicolae Popovici, şeful Biroului de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi a declarat  că abia în condiţii de debit normal se va putea face o expertiză tehnică, în cadrul căruia se va stabili exact despre ce avarii este vorba şi măsurile care trebuie luate. Cert este că problema va fi una de durată.

 

Rute alternative stabilite

Traficul a fost închis de la intersecţia DN 2H Rădăuţi - Milişăuţi cu E 85 Suceava - Siret.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a anunţat, ieri, într-un comunicat de presă, că pentru conducătorii auto au fost stabilite  rute alternative: DN 17A (Ratoş - Dorneşti - Rădăuţi), respectiv DN 2K (Milişăuţi - Solca - Păltinoasa), în special pentru traficul uşor.

„La prima vedere, este vorba despre o deplasare la nivelul pilelor şi aparatelor de reazem ale podului. Obiectivul se află sub monitorizarea reprezentanţilor DRDP Iaşi, urmând ca după evaluarea situaţiei să fie stabilite măsurile necesare remedierii. Mai menţionăm că sectorul de drum închis circulaţiei este unul important pentru nordul Bucovinei, asigurând legătura între municipiile Rădăuţi şi Suceava. Din acest motiv, DRDP Iaşi lansează un apel la înţelegere din partea participanţilor la trafic, în sensul respectării semnalizării şi rutelor alternative instituite”, au fost primele informaţii transmise de administratorul drumului naţional. 

Drumarii au deschis un dispecerat în regim de permanenţă – tel. 0232-213.168, pentru informaţii privind starea drumurilor naţionale.

 

Casetă: Un alt pod problemă de peste râul Suceava este la Vereşti

Un alt pod de peste râul Suceava, cel de pe drumul judeţean care leagă comunele Udeşti şi Vereşti, redat circulaţiei rutiere din decembrie 2011, după ce fusese avariat grav de inundaţiile din vara anului 2010, nu este nici el într-o situaţie bună.

De câteva luni de zile, unul dintre piloni a început să cedeze. Iniţial, pe carosabil a apărut o umflătură, iar apoi asfaltul a crăpat.

S-a ajuns la o diferenţă de nivel de peste 30 de centimetri între plăci. Aşa se prezenta situaţia în urmă cu o lună de zile.

Creşterea foarte mare a debitului râului Suceava accentuează acum problema.

Primarul comunei Vereşti, Dănuţ Gavriliuc, ne-a declarat, ieri, că situaţia s-a agravat în ultima perioadă. Astăzi, primăria va înainta o adresă către Consiliul Judeţean Suceava, în care va semnala că este nevoie de măsuri urgente pentru repararea podului:

„Dacă nu se intervine urgent, cât podul este în picioare, cred că vom ajunge şi la închiderea totală a traficului rutier”, a declarat primarul din Vereşti. 

Traficul greu a fost interzis prin indicatoare rutiere, iar pentru autoturisme viteza a fost limitată la 30 de km/h.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul de peste râul Suceava, la Milişăuţi, închis din cauza riscului de prăbuşire.
 Vizualizări articol: 3706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podul de peste râul Suceava, la Milişăuţi, închis din cauza riscului de prăbuşire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei