Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 145 (6855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Evenimente pentru încurajarea cercetării și dezvoltarea colaborării cu mediul economic, la Facultatea de Inginerie Mecanică (USV)

Luni, 2 Iulie 2018 (13:36:38)

 

La finele săptămânii trecute, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management (FIM), din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) s-au desfăşurat o serie de evenimente științifice, la care au luat parte cadre didactice, reprezentanţi ai mediului economic şi studenţi de la toate programele de studiu ale facultății.

Scopul acestor manifestări a fost de a încuraja cercetarea ştiinţifică studenţească şi de a susţine schimbul de bune practici cu mediul economic.

Astfel, universitatea vrea să faciliteze cunoașterea de către potențialii angajatori a studenţilor - viitori ingineri, să dezvolte colaborări între FIM și mediul economic, să întărească componenta de inovare a cercetărilor teoretice desfăşurate în mediul academic local, să crească procentului de angajare a absolvenţilor FIM și să dezvolte capacitatea studenţilor de a expune public, în prezenţa potenţialilor angajatori, rezultatele studiilor şi cercetărilor proprii.

Dintre firmele cu activităţi în domeniul ingineriei mecanice sau domenii conexe ai căror reprezentanți au participat la evenimente, amintim: Delphi Technologies Iași, S.C. SIDEM S.R.L. Suceava, Electroalfa Botoşani, S.C. OLINT COM S.R.L. Rădăuţi, Symmetrica Suceava.

Dintre evenimentele organizate, menționăm Simpozionul științific studențesc „Inginerie – Practică – Industrie”, ediția 2018. În urma jurizării, s-au acordat următoarele premii: locul I - „Tester operativ pentru lubrifianţi”, autor Gabriel Rusu, masterand la Expertiză tehnică, evaluare economică şi management, FIM; locul II - „Usinage avec un robot KUKA”, autor Fabien Noel, student francez venit în stagiu de practică ERASMUS+ la FIM, de la Universitatea Claude Bernard IUT Lyon 1; locul III - „Proiectarea unei mașini pentru obținerea peleților din rumeguș”, autor Nicuşor Jacotă, programul de studio Tehnologia construcţiilor de maşini; menţiuni - „Proiectarea şi execuţia unui cuplaj cardanic spatial”, autor Bogdan Drăgoi, și „Concepția, proiectarea și execuția unui dispozitiv cu comandă numerică pentru danturat roți dințate cilindrice”, de Ilie Maftean, ambii de la programul de studiu Tehnologia construcţiilor de maşini.

Tot în aceeași perioadă, USV a mai găzduit Sesiunea de comunicări ştiinţifice ale studenţilor în inginerie mecanică, mecatronică şi management „CER-STUD”, ediţia 2018. Clasamentul a fost configurat astfel: locul I - „Concepția, proiectarea și execuția unui dispozitiv cu comandă numerică pentru danturat roți dințate cilindrice”, autor Ilie Maftean, programul de studiu Tehnologia construcţiilor de maşini; locul II - „Proiectarea și execuția unui dispozitiv de colectare a uleiului hidraulic din emulsia mașinii CNC”, autor Vlăduț Șalaru, programul de studiu Tehnologia construcţiilor de maşini; locul III - „Proiectarea unei mașini pentru obținerea peleților din rumeguș”, autor Nicuşor Jacotă, programul de studiu Tehnologia construcţiilor de maşini, menţiune - "Prelucrarea unei piese pe un mini-strung C.N.C cu ajutorul unei aplicații CAM”, autor Doru Ștefan Şufaru, programul de studiu Tehnologia construcţiilor de maşini.

Un al treilea eveniment inițiat de FIM a fost workshop-ul „Armonizarea învăţământului superior mecanic cu cerinţele angajatorilor”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evenimente pentru încurajarea cercetării și dezvoltarea colaborării cu mediul economic, la Facultatea de Inginerie Mecanică (USV).
 Vizualizări articol: 1502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evenimente pentru încurajarea cercetării și dezvoltarea colaborării cu mediul economic, la Facultatea de Inginerie Mecanică (USV)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei