Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 247 (5454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Denunţătorul lui Dragnea din dosarul referendumului: Eu am făcut plângerea, sunt în viaţă deocamdată

Persoana indicată drept denunţător în dosarul "Fraudă la referendum" al lui Liviu Dragnea, despre care vicepremierul susţinea că este decedată, se numeşte Romică Părpălea, fost şef de filială PSD la Bragadiru, acesta declarând pentru Gândul că el a făcut plângerea şi că este "în viaţă deocamdată".

În weekend, Dragnea a fost întrebat, înainte de Congresul TSD, ce părere are despre faptul că procurorii vor să grăbească dosarul "Fraudă la referendum", vicepremierul spunând că încearcă să fie rezervat şi să îi lase pe procurori să îşi facă treaba, fiind un dosar "cu multe ciudăţenii".

"Practic dosarul a pornit pe baza reclamaţiei unui mort. Adică, omul a murit în '91 sau prin '90, iar în 2012 mi-a făcut mie reclamaţie pentru că am fraudat referendumul, de la asta a pornit practic. A murit, s-a trezit în 2012 şi s-a întors înapoi", a spus vicepremierul.

Potrivit Gândul, în rechizitoriul dosarului referendumului, la capitolul "Modalităţi de sesizare", unde procurorul Lucian Papici a explicat de unde a pornit dosarul în care este inculpat Dragnea, se menţionează că au fost înregistrate două sesizări din oficiu ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Structura centrală, respectiv DNA Galaţi şi o sesizare depusă de către teleormăneanul Romică Părpălea. "La data de 20.08.2012, Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei a înregistrat sesizarea formulată de numitul Părpălea Romică, persoană care, la data de 21.08.2012, a detaliat modalitatea în care au fost efectuate diverse acte de natură a frauda rezultatele referendumului din 29.07.2012", se arată în rechizitoriul dosarului.

Gândul relatează că l-a identificat pe Romică Părpălea, cel care a depus pe 20 septembrie 2012 un denunţ împotriva lui Dragnea şi care are acum calitatea de martor în dosar.

"Eu l-am denunţat pe Liviu Dragnea. Deocamdată sunt viu", a declarat acesta.

Romică Părpălea a declarat, tot pentru Gândul, că are 40 de ani şi, până anul trecut, în iunie, a fost membru PSD, chiar preşedinte al PSD Bragadiru. El a mai spus că şi-a dat demisia din PSD după ce, în calitate de director al unei companii de stat din Alexandria, ar fi refuzat să respecte ordinele de partid.

La referendumul din 2012, Părpălea a fost numit preşedinte de secţie într-una din secţiile de votare din Alexandria. "Oamenii mei din Bragadiru mi-au spus că se pregăteşte fraudarea votului. Informaţiile erau că primarul de acolo i-a mituit pe membrii PDL din secţie ca să plece. Din 3500 de votanţi, 3101 au fost la vot în condiţiile în care 800 de persoane sunt plecate în străinătate, iar mulţi sunt martori ai lui Iehova care de principiu nu votează. La nici o rundă de alegeri nu au fost mai mulţi de 2000 şi ceva de alegători, acuma au fost 3100. Le-am spus să adune probe, să fotografieze. După referendum, eu am fost cel care a depus denunţul la DNA", mai spune Romică Părpălea, citat de Gândul.

Potrivit aceleiaşi surse, în declaraţia dată la DNA, Părpălea a povestit că la Bragadiru au fost mituiţi reprezentanţii PDL din secţiile de votare. "Din declaraţia martorului Părpălea Romică (vol. 20, filele 71-78, 91-93), dată la Direcţia Naţională Anticorupţie la data de 24.08.2012 rezultă că: «de la aceiaşi oameni de încredere, respectiv Platon Giulio, Telegaru Gheorghe ş.a. am aflat că Răboj Daniel a remis sume de bani în valoare de 1000 lei membrilor comisiei electorale din partea PDL, pentru a-i determina să fie de acord cu fraudarea voturilor»", se arată în rechizitoriul DNA.

Cât despre declaraţia lui Liviu Dragnea, fostul pesedist spune că vicepremierul este pe o pistă greşită. "Să ştie şi domnul Dragnea eu am făcut plângerea penală şi sunt în viaţă deocamdată. Nu îmi este teamă de el. Eu încă sper că suntem într-un stat democractic", a afirmat Romică Părpălea.

În dosarul "Fraudă la referendum", Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Dragnea, "cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale".

Alături de Dragnea vor fi judecate alte 74 de persoane.

Judecarea dosarului va începe în 15 noiembrie, după ce instanţa supremă a admis cererea DNA şi a schimbat primul termen de judecare a cauzei, stabilit iniţial pentru 18 februarie 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Denunţătorul lui Dragnea din dosarul referendumului: Eu am făcut plângerea, sunt în viaţă deocamdată.
 Vizualizări articol: 1115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Denunţătorul lui Dragnea din dosarul referendumului: Eu am făcut plângerea, sunt în viaţă deocamdată3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei