Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 241 (5448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sesizare la Poliţie după apariţia unor inscripţii obscene pe clădirea unui liceu din Târgu Mureş

Conducerea Colegiului Naţional "Alexandru Papiu Ilarian", unul din cele mai bine cotate din Târgu Mureş, a sesizat Poliţia după apariţia unor inscripţii şi desene obscene la adresa directorului şi a unuia dintre profesori, pe clădirea unităţii de învăţământ, care este imobil de patrimoniu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mureş, Andreea Pop, a declarat, marţi, că la Poliţia Târgu Mureş a fost depusă, cu o zi în urmă, o sesizare privind apariţia unor inscripţii şi desene obscene la adresa directorului şi a unuia dintre profesorii de la Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" şi că se fac cercetări pentru distrugere în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mesajele se referă la directorul colegiului, Cristina Someşan, şi la profesorul de istorie Dumitru Botoş.

Directoarea unităţii de învăţământ, Cristina Someşan, care este şi consilier local PSD în Târgu Mureş, a declarat că a depus sesizări "la toate organele abilitate să cerceteze aşa ceva", pentru distrugere, întrucât este vorba despre o clădire de patrimoniu.

"Am considerat mai bine să sesizez Poliţia, Poliţia Locală, chiar şi la Crimă Organizată, pentru că sunt lucruri care cred că trebuie sancţionate. Am făcut chiar şi plângere penală pentru distrugere. Nu mă dau în lături de la orice va fi necesar. Până la urmă, e o clădire de patrimoniu. Nu putem face investiţii în exteriorul şcolii şi cineva să îşi permită să scrie aşa ceva. Inscripţiile nu vor rămâne nu ştiu cât. N-am permis să se apropie nimeni de ele. Sigur, ar fi putut fi acoperite, dar nu cred că e cazul să se pună capul în pământ în faţa unor derbedei", a precizat Cristina Someşan.

Ea a spus că speră "din suflet" că nu elevi actuali ai şcolii au făcut "aşa ceva", susţinând că, din punct de vedere pedagogic, crede că desenele şi inscripţiile obscene arată frustrarea cuiva faţă de climatul de "disciplină şi ordine" pe care l-a impus.

"Probabil e cineva mai supărat că nu permit fumatul în incinta şcolii sau că am instalat un sistem de monitorizare pe toate coridoarele şcolii. Cred că trebuie să avem o atitudine şi o ţinută academică de elită. Ce s-a întâmplat calific drept un act de vandalism", a adăugat Cristina Someşan.

La rândul său, inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, Ştefan Someşan, care este soţul directoarei Colegiului "Papiu Ilarian", a spus că astfel de inscripţii "mai apar prin şcoli" şi că Inspectoratul Şcolar nu s-a implicat în acest caz.

"Au fost discuţii în Consiliul Profesoral, s-a făcut sesizare la Poliţie. Inspectoratul nu are competenţe să cerceteze. Mai apar inscripţii prin şcoli, tot la «Papiu», acum doi ani, au fost la adresa unui profesor de matematică, în zece toalete, dar fosta direcţiune nu a făcut sesizare. Am înţeles că apare scris şi «XI C», dar cel mai probabil e o pistă falsă. Cred că ce s-a scris dovedeşte educaţia... ", a spus şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Inspectorul şcolar a adăugat că, din informaţiile sale, ar exista o filmare surprinsă de o cameră de luat vederi amplasată pe clădirea de vizavi de colegiu, care arată că o maşină a staţionat cam o jumătate de oră, timp în care este posibil să se fi acţionat.

Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" este unul dintre cele mai bine cotate din Târgu Mureş, fiind considerat un liceu de elită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesizare la Poliţie după apariţia unor inscripţii obscene pe clădirea unui liceu din Târgu Mureş.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sesizare la Poliţie după apariţia unor inscripţii obscene pe clădirea unui liceu din Târgu Mureş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei