Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 229 (5436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cod portocaliu de ploi: Străzi inundate, copaci doborâţi de vânt şi maşini avariate în Capitală. Ninsori în mai multe zone din ţară

Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, marţi, în urma ploii torenţiale şi zeci de copaci rupţi de vântul puternic au căzut pe carosabil şi pe maşini, peste 20 de autovehicule fiind avariate. Mai multe tramvaie şi troleibuze au fost blocate din cauza unor copaci rupţi de vânt care au căzut pe carosabil. În mai multe judeţe din ţară ninge, iar circulaţia pe DN1 dinspre localitatea braşoveană Dârste este restricţionată pentru toate autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă.

Peste 20 de maşini au fost avariate în noaptea de luni spre marţi de copacii doborâţi de furtună, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.

Potrivit lui Andrei Codău, cel mai grav incident a avut loc pe strada Dimitrie Pompeiu, unde un copac doborât de vânt a avariat cinci maşini. Alte incidente au avut loc pe străzile Frunte Lată, Mozart şi Lacul Tei, unde copacii au căzut pe câte două autoturisme.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat pentru MEDIAFAX că în ultimele 24 de ore echipele ISU au intervenit la 25 de incidente, dintre care 20 au fost căderi de arbori.

Daniel Vasile a spus că marţi, de la ora 05.00, ISU a primit 15 solicitări, pentru pentru acumulări de apă şi pentru copaci căzuţi pe carosabil sau care au avariat case şi autoturisme.

Acesta a precizat că pompierii au mai intervenit pentru de scoate apa din subsolul unor locuinţe, marţi dimineaţă fiind în desfăşurare două intervenţii pe strada Brumărescu şi pe Şoseaua Antiaeriană.

 

O femeie a fost rănită de un copac doborât de vânt, în zona Piaţa Presei Libere

O femeie a fost rănită de un copac doborât de vânt, marţi dimineaţă, în zona Piaţa Presei Libere, aceasta fiind transportată la spital de un echipaj SMURD, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, femeia, în vârstă de 31 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral şi, probabil, o fractură de femur.

Aceasta este conştientă şi a fost preluată de un echipaj SMURD, fiind transportată la un spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Circulaţie feroviară blocată pe un fir, în apropierea Capitalei, din cauza unor copaci rupţi de vânt

Circulaţia feroviară este blocată pe un fir, în apropierea Capitalei, între staţiile Chiajna - Grădinari şi Crivina - Periş, din cauza unor copaci care au căzut pe gabaritul căii ferate, informează, marţi, compania "CFR SA.

În urma incidentului, firul II a fost închis, trenurile putând circula doar pe firul I între staţiile Chiajna - Grădinari şi Crivina - Periş, a precizat Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA, într-un comunicat de presă.

Echipele de intervenţie sunt la faţa locului pentru eliberarea căii ferate pe firul II.

Reprezentanţii companiei CFR au precizat că circulaţia în judeţele avertizate cu cod portocaliu şi cod galben se desfăşoară în condiţii de ploi abundente şi vânt puternic.

Călătorii pot solicita informaţii despre eventualele întârzieri în traficul feroviar, din cauza vremii nefavorabile, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau la numărul de telefon 021/9521.

Traficul aerian se desfăşoară normal pe aeroporturile "Henri Coandă" şi "Aurel Vlaicu" din Capitală.

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti au anunţat că marţi, până la ora 10.00, nu au fost înregistrate întârzieri şi nici au fost anulate zbor pe cele două aeroporturi, din cauza condiţiilor meteo.

 

Constanţa: 14 localităţi fără energie electrică şi opt fără apă potabilă, din cauza vremii

Un număr de 14 localităţi din judeţul Constanţa au rămas fără energie electrică, iar opt dintre acestea au rămas fără apă potabilă, din cauza ploii şi a vântului puternic, echipe ale Enel fiind în teren pentru remedierea defecţiunilor apărute la reţeaua electrică.

Potrivit autorităţilor locale, aproximativ 7.500 de consumatori din cele 14 localităţi sunt afectaţi de lipsa energiei electrice, dar 18 echipe ale Enel se află pe teren şi lucrează la remedierea defecţiunilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, din cauza avariei la liniile de alimentare cu tensiune de la mai multe staţii de pompare, localităţile Ciocârlia de Jos, Tătaru, Pecineaga, Vârtop, Moşneni, Albeşti, Oituz şi zona de intrare în Mihail Kogălniceanu sunt lipsite de apă potabilă. În momentul în care Enel va remedia aceste avarii, alimentarea cu apă va reveni la normal.

 

Circulaţie îngreunată în Harghita din cauza zăpezii

Circulaţia rutieră era îngreunată în judeţul Harghita, marţi dimineaţă, din cauza ninsorii, zăpada ajungând până la cinci centimetri pe carosabil, iar pe DN 13 A, care face accesul în staţiunea Harghita Băi, mai mulţi şoferi au rămas cu maşinile blocate în zăpadă.

Trafic restricţionat pe DN1, din cauza zăpezii, pentru maşinile fără cauciucuri de iarnă

Poliţia Rutieră Braşov a restricţionat accesul pe DN1 dinspre localitatea braşoveană Dârste către Bucureşti, marţi, de la ora 12.00, pentru toate autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă, acestea fiind obligate să se întoarcă din drum, în condiţiile în care ningea abundent.

 

Toate porturile navale şi fluviale din Constanţa, închise din cauza vântului puternic

Toate porturile navale şi fluviale din judeţul Constanţa sunt închise, marţi dimineaţă, din cauza vântului puternic, iar o navă de croazieră cu aproximativ 500 de pasageri la bord, care trebuia să acosteze în Portul Constanţa, a fost redirecţionată, din cauza furtunii, în portul bulgăresc Nessebar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cod portocaliu de ploi: Străzi inundate, copaci doborâţi de vânt şi maşini avariate în Capitală. Ninsori în mai multe zone din ţară.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cod portocaliu de ploi: Străzi inundate, copaci doborâţi de vânt şi maşini avariate în Capitală. Ninsori în mai multe zone din ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei