Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 217 (5424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Taximetristul din Iaşi care a răpit o tânără a cerut 40.000 de euro recompensă – anchetatori

Procurorii ieşeni solicită arestarea preventivă a taximetristului care a sechestrat, luni, o tânără de 25 de ani, după ce a lovit-o cu pumnii şi a legat-o de mâini şi de picioare, anchetatorii stabilind că bărbatul ceruse 40.000 de euro în schimbul eliberării victimei.

Ioan Daniel Pichiu, colaborator al unei firme de taximetrie din Iaşi, a fost adus, marţi, la Parchetul Judecătoriei Iaşi, iar după audieri procurorii au decis ca acesta să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Procurorii consideră că "lăsarea în libertate a bărbatului prezintă pericol concret pentru ordinea publică şi se justifică o detenţie provizorie cel puţin o perioadă de timp".

Potrivit procurorilor ieşeni, tânăra de 25 de ani, Andreea Beşleagă, din Tomeşti a venit, luni dimineaţă, cu autobuzul în municipiul Iaşi, la farmacia unde era angajată, situată în Podu Roş. Ulterior, conducerea unităţii respective i-a comunicat că trebuie să meargă la o altă farmacie din zona Frumoasa, astfel că tânăra a luat un taxi, condus de Ioan Daniel Pichiu.

Pe traseu, taximetristul a invocat o defecţiune la autoturism şi a coborât din maşină, aşezându-se apoi pe bancheta din spate unde se afla tânăra, şi a ameninţat-o pe aceasta că o va ţine sechestrată dacă nu obţine de la rudele sale 40.000 de euro în schimbul eliberării.

Anchetatorii susţin că Ioan Daniel Pichiu a lovit-o pe tânără de mai multe ori cu pumnii în faţă, apoi a legat-o de mâini şi de picioare cu bandă adezivă, după care s-a urcat la volan, mergând cu maşina prin oraş, fără o direcţie precisă.

Ulterior, tânăra i-a spus că îi va da taximetristului 5.000 de lei, prin intermediul surorii sale. Totodată, Andreea Beşleagă i-a spus bărbatului numărul de telefon al surorii sale.

Acesta a luat legătura de mai multe ori cu sora tinerei, solicitând 40.000 de euro. Totodată, el a cerut ca banii să fie daţi unui alt taximetrist, ales aleatoriu, care urma să îi aducă suma respectivă lui Ioan Dănuţ Pichiu.

În baza informaţiilor oferite de sora tinerei, poliţiştii au decis să-l prindă în flagrant pe taximetrist. După ce a intrat în posesia sumei de 1.750 de euro şi 10.330 lei, Ioan Daniel Pichiu a eliberat-o pe tânăra sechestrată în maşină, iar la scurt timp a fost blocat în trafic de către poliţişti, care l-au imobilizat.

Cercetările ulterioare au arătat că bărbatul este autorul altor două tâlhării comise în acest an.

În 6 august, Ioan Daniel Pichiu a ameninţat un taximetrist care îl transporta într-o localitate din apropierea Iaşiului, apoi i-a furat maşina, în care se afla o anumită sumă de bani.

În 23 aprilie, el a intrat într-o staţie Autogas din Iaşi, cu o cagulă pe faţă, unde sub ameninţarea cu un cuţit a unuia dintre angajaţi, a luat banii proveniţi din încasări.

Taximetristul a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma audierilor la Poliţie.

Iniţial, anchetatorii au stabilit că bărbatul solicitase 25.000 de lei pentru eliberarea tinerei de 25 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taximetristul din Iaşi care a răpit o tânără a cerut 40.000 de euro recompensă – anchetatori.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Taximetristul din Iaşi care a răpit o tânără a cerut 40.000 de euro recompensă – anchetatori5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei