Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 217 (5424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arad: Focar de hepatită într-un centru de minori, DSP constatând deficienţe igienico-sanitare

Autorităţile sanitare din Arad au confirmat existenţa unui focar de hepatită de tip A într-un centru de primire a minorilor din oraş, unde s-au îmbolnăvit opt dintre cei 14 copii, DSP constatând deficienţe igienico-sanitare care trebuie remediate, în caz contrar instituţia urmând să fie închisă.

În urma unor suspiciuni de îmbolnăvire apărute la doi copii aflaţi într-un centru de primire a minorilor din municipiul Arad, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au făcut teste şi au descoperit că opt dintre cei 14 copii aflaţi în grija statului sunt bolnavi de hepatită A, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Copiii bolnavi au între doi şi 16 ani, ei fiind în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad, care administrează centrul respectiv.

Toţi cei opt copii au fost internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, iar medicii au constatat că doi au forme medii ale bolii, iar restul au forme uşoare.

Reprezentanţii DSP Arad fac cercetări privind cauzele izbucnirii focarului de hepatită A, însă au afirmat că după prima inspecţie făcută în centru au constatat că există deficienţe igienico-sanitare şi personal insuficient.

"Condiţiile constatate pot fi o cauză de infecţie, motiv pentru care am cerut rezolvarea problemelor, în caz contrar urmând să dispunem închiderea centrului", a declarat, ieri, Laura Nicolescu, directorul DSP Arad.

Conform sursei citate, angajaţii care au grijă de copii fac şi curăţenie, dar se ocupă şi de bucătărie.

Totodată, chiuvetele şi WC-urile sunt prea înalte pentru copii, iar acestea nu ar fi curăţate suficient, în timp ce unele produse de igienă, precum prosoapele, ar lipsi.

Referitor la constatările DSP, directorul DGASPC, Edita Iuhasz, a afirmat că s-au luat măsuri de igienizare şi de remediere a deficienţelor.

"Inspectorii DSP au evidenţiat probleme legate de chiuvete, care ar fi prea înalte pentru copii şi aceştia nu ar ajunge să se spele pe mâni, dar şi legate de presiunea apei, care nu este responsabilitatea noastră. Personal există suficient, atât cât permite legea, un singur post fiind vacant de la 1 iulie", a declarat Iuhasz.

În centrul de primire a minorilor afectat de focarul de hepatită se află copii neglijaţi de familii, abuzaţi sau maltrataţi de părinţi.

DSP va face un nou control, săptămâna viitoare, dispunând totuşi ca, timp de 45 de zile, să nu mai fie primiţi alţi copii în centru, decât dacă sunt vaccinaţi împotriva hepatitei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arad: Focar de hepatită într-un centru de minori, DSP constatând deficienţe igienico-sanitare.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arad: Focar de hepatită într-un centru de minori, DSP constatând deficienţe igienico-sanitare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei