Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 156 (5363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Nu se poate să am la Guvern angajaţi care câştigă de trei ori cât mine

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că la Secretariatul General al Guvernului (SGG) sunt persoane care au salarii mult mai mari decât al său, el arătând că nu se poate să aibă angajaţi care să câştige de trei ori mai mult ca el.

"Există încă o altă anomalie: în structurile noastre administrative ministrul sau prim-ministrul în general au salariul cel mai mic. Pe la mine pe la SGG am oameni care au salarii mult mai mari decât mine şi până la urmă salariul cel mai mare din ţară în Administraţie trebuie să fie al preşedintelui, al doilea la primului-ministru, al treilea al miniştrilor. Nu se poate să am angajaţi care câştigă de trei ori cât mine. Nu are sens, nu are logică. Poate muncesc mai mult, dar în viziunea acelei reforme a salarizării în administraţie, salariile mari pot să scadă, cum salariile mici trebuie să crească", a spus Ponta.

El a arătat că viitorul proiect al salarizării bugetarilor ar putea conduce la scăderi de salarii. "Da. Salariile mari pot să scadă. Pentru ca să poţi să le măreşti pe cele mici, trebuie să tai din cele mari şi nu e nimic rău în asta", a spus Ponta.

Premierul a arătat că ideea de a avea în acelaşi sistem bugetar diferenţe de la unu la 30 este inacceptabilă.

"Nu cred că se întâmplă în nici într-o firmă privată ca între salariul cel mai mic şi salariul cel mai mare să fie raportul de unu a 30. S-a vorbit de unu la 15. Mie mi se pare mare şi unu la 15", a spus Ponta, care a arătat că în continuare în domeniul bugetar sunt salarii mai mari decât în zona privată, în condiţiile în care performanţa administraţiei publice nu e pe măsură.

Ponta a spus, răspunzând unei întrebări, că legea salarizării trebuie să fie gata în toamnă pentru a fi luată în considerare la construcţia bugetului pe 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Nu se poate să am la Guvern angajaţi care câştigă de trei ori cât mine.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Nu se poate să am la Guvern angajaţi care câştigă de trei ori cât mine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei