Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 156 (5363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 80 de copii, adoptaţi de asistenţii maternali în grija cărora au fost daţi, din ianuarie 2012

Peste 80 de copii care au fost plasaţi la asistenţi maternali au ajuns să fie adoptaţi de către aceştia din ianuarie 2012, potrivit datelor centralizate de Oficiul Român pentru Adopţii, oficialii precizând că, în unele cazuri, sunt suspiciuni că asistenţa maternală ar fi fost pretext pentru adopţie.

Potrivit datelor centralizate de Oficiul Român pentru Adopţii, în 2012 au fost adoptaţi 59 de copii de către asistenţii maternali care îi aveau în grijă, iar în primele şase luni din acest an au fost adoptaţi 24 de copii de către cei care i-au luat iniţial în asistenţă maternală.

Preşedintele Oficiului Român pentru Adopţii, Bogdan Panait, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că unele state europene interzic prin lege acest lucru.

Pe de altă parte, Panait atrage atenţia asupra timpului îndelungat petrecut de un copil în asistenţă maternală, în medie şase ani, care reduce considerabil şansele unui copil de a fi adoptat când acest lucru este posibil.

"Nu trebuie însă neglijat şi faptul că în unele cazuri sunt suspiciuni că asistenţa maternală a fost doar un pas mai facil pentru scopul final, adică adopţia. Cred că asistenţa maternală trebuie să fie o măsură de scurtă durată, care să pregătească copilul fie pentru reintegrare, fie pentru adopţie. În cele mai multe cazuri, această măsură durează foarte mult. Deci cred că asistenţa maternală trebuie să aibă o misiune foarte clară, iar echipele pluridisciplinare de la direcţii trebuie să asigure un «plan de servicii» şi un program individualizat de protecţie cu finalitate clar stabilită", consideră preşedintele ORA.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţie Sociale şi Persoanelor Vârstnice, la nivel naţional sunt 12.357 de asistenţi maternali profesionişti, care au în grijă 19.185 de copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 80 de copii, adoptaţi de asistenţii maternali în grija cărora au fost daţi, din ianuarie 2012.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 80 de copii, adoptaţi de asistenţii maternali în grija cărora au fost daţi, din ianuarie 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei