Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 138 (5345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un copil a murit la spital după ce s-a intoxicat cu ciuperci; părinţii susţin că este culpă medicală

Un copil de opt ani a murit în Spitalul de Pediatrie Braşov, sâmbătă, după ce a fost internat cu diagnosticul de intoxicaţie cu ciuperci, însă părinţii copilului susţin că băiatul şi-a revenit, dar a murit la câteva minute după ce o asistentă i-ar fi pus o perfuzie greşită.

Băiatul, în vârstă de opt ani, a fost dus la Spitalul de Pediatrie Braşov şi internat pe data de 12 iunie, după ce s-a intoxicat cu ciuperci otrăvitoare, potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Copilul a fost iniţial internat la Terapie Intensivă pentru că intrase în comă, însă în următoarele zile îşi revenise şi a fost mutat la alt salon. Totuşi, sâmbătă dimineaţă, copilul a murit la câteva minute după ce i s-a pus o perfuzie.

Părinţii copilului dau vina pe medici, spunând că asistenta ar fi greşit tratamentul.

"Copilul meu a fost în viaţă, a mâncat, s-a jucat până vineri noapte spre sâmbătă dimineaţă. Dimineaţa, la 05. 20, a venit asistenta, i-a schimbat perfuzia şi într-o clipă, copilaşul meu s-a întors şi mi-a zis, mami, picioarele mele, şi-a fost gata", a spus Paraschiva Dadu, mama copilului.

Băiatul a fost resuscitat câteva zeci de minute, însă nu a mai putut fi salvat.

"Sunt un părinte amărât care nu cer condamnarea, nu cer bani, nu cer de la nimeni nimic. Dacă cumva au făcut o greşeală, e un semnal de alarmă şi pentru medici şi pentru consumatori. Eu mă tot întreb până o să intru în mormânt, dacă şi-a revenit din acea otravă, a mai trăit trei zile, a mâncat, a băut, s-a jucat... cum de-a murit atunci, când i-a schimbat perfuzia?", a afirmat şi tatăl copilului, Florin Dadu.

Poliţia Braşov şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov au deschis o anchetă în acest caz, după ce au fost sesizaţi de către părinţii copilului.

"Copilul a fost internat cu diagnosticul de intoxicaţie cu ciuperci pe data de 12 iunie, însă în cursul zilei de sâmbătă a murit. Cadavrul copilului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru a se face necropsierea şi pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului. Soluţia legală se va da prin Parchet", a declarat Naghi, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Conducerea spitalului nu a putut fi contactată telefonic pentru a-şi susţine punctul de vedere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil a murit la spital după ce s-a intoxicat cu ciuperci; părinţii susţin că este culpă medicală.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un copil a murit la spital după ce s-a intoxicat cu ciuperci; părinţii susţin că este culpă medicală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei